Kız Kalesi korkulukları büyük tehlike arzediyor

Büyük bir yatırımla modern bir yapıya kavuşturulan Kız Kalesi ve Seyir Tepesinde bulunan ahşaptan yapılmış korkuluklar özellikle çocuklar için büyük tehlike arzediyor.

EDREMİT 29.07.2019 13:48:19 0
Kız Kalesi korkulukları büyük tehlike arzediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Edremit ilçesinde yer alan ve Van’a tepeden bakan bir bakış açısına sahip Kız Kalesi 3 bin yıl aradan sonra Kayyum Belediyesi döneminde yapılan peyzaj ve rekreasyon çalışmalarıyla aslına kavuşturulmasına rağmen  yapımında gözden kaçan bazı güvenlik açıkları göze çarpıyor.


         Halk arasında 'Seyir Tepesi' olarak anılan Kız Kalesinin yeni ve modern hali vatandaşların büyük beğenisini kazanmasına rağmen yapımı sırasında dikkat edilmeyen bazı durumlar büyük tehlike arzediyor.


               Özellikle seyir tepesini çepeçevre kuşatan ahşaptan yapılmış ihata korkuluklardaki boşluklar çocuklar için büyük tehlike oluşturuyor. Vatandaşların özellikle fotoğraf çekmek ve şehir manzarasını izlemek için ziyaret ettiği alanda yapılan korkuluklardaki bazı boşluklar özellikle çocuklar için çok büyük tehlikeler barındırıyor. Korkulukların arasındaki boşluklar çocuklar için hayati tehlike arzederken, seyir tepesini ziyarete gelen vatandaşlar bu boşluklar yüzünden büyük tedirginlik yaşadıklarını ve çocukların aşağıya düşme tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğuna dikkat çekiyorlar. Yetkililerden bu durumun derhal düzeltilmesini talep eden ziyaretçiler bir kaza yaşanmadan bu tehlikenin bertaraf edilmesi için önlem alınmasını istiyorlar. Yaşanacak üzücü bir olayda sorumluların bu tesisi yapanlar ve işletenler olacağına işaret eden ziyaretçiler, önemli bir yatırım yapılarak Van’a kazandırılan bu güzel tesisin bu tür aksaklıklar nedeniyle yaşanabilecek üzücü bir olayla heba olabileceğine dikkat çekiyorlar. Bilindiği gibi Kız Kalesi 2018 yılında Edremit Belediyesi tarafından 1.8 milyon TL yatırımla yaklaşık 3 aylık bir çalışma sonucunda  ıslah edilerek modern bir yapıya kavuşturulmuş ve vatandaşların hizmetine alınmıştı.