İsmal Say, "Vefa Sosyal Destek” grubuna 100 koli gıda bağışında bulundu"

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Vefa Sosyal Destek” grubuna kişisel destek vermek amacıyla 100 koli gıda ve temizlik malzemesi bağışı bulundu

EDREMİT 28.03.2020 18:57:24 0
İsmal Say, "Vefa Sosyal Destek” grubuna 100 koli gıda bağışında bulundu"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say Edremit Vefa Sosyal Destek grubuna, kişisel destek vermek üzere ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere 100 koli gıda ve temizlik malzemesi bağışladı. Korona virüsü önlemleri kapsamında, 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmalarının sınırlandırılması üzerine oluşturulan "Vefa Sosyal Destek" grupları, ülkenin dört bir yanında "evde kal" çağrısına uyanların yardımına koşuyor.

İçişleri Bakanlığının 21 Mart Cumartesi günü 81 valiliğe gönderdiği 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için "İkametten ayrılma kısıtlaması/yasaklanması" konulu genelgesi ile tüm il ve ilçelerde "Vefa Sosyal Destek Grubu" oluşturuldu. Hızlı bir şekilde valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulan "Vefa Sosyal Destek" grupları sayesinde, "evde kal" çağrısına uyan yaşlılar ile kronik rahatsızlığı olanların istekleri karşılanıyor. Valilikler, kaymakamlıklar ve belediyelerin destek verdiği çalışmayla, 112, 155 ve 156 numaralarını arayan vatandaşların istekleri, poli asker ve zabıta ekiplerince yerine getiriliyor.

Ayrıca aile hekimleri de belirli periyotlarda yaşlılarla irtibat kurup ilaçlarının kontrolünü yapıyor. Tek başına yaşayan ve telefon imkanı bulunmayanlara ise muhtarlar aracılığıyla ulaşılıyor. Kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması sürecini, vali veya kaymakamların başkanlığında oluşturulan "Vefa Koordinasyon Grubu" yönetiyor.

İSMAİL SAYDAN 100 KOLİ GIDA DESTEĞİ

Bu kapsamda Van Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say örnek bir çalışma sergileyerek Edremit Vefa Sosyal Destek grubuna, ihtiy sahiplerine dağıtılmak üzere şahsi imkanları ile 100 koli gıda ve temizlik malzemesi bağışladı. Belediye Başkanlığı olarak kurumsal görevlerini ve sorumluluklarını yerine getirmek için büyük bir çaba sarfettiklerini, ancak birey olar da sorumluluklarının bulunduğunu ve bu nedenle bir birey olarak da Vefa Destek Grup'una kişisel katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Edremit Vefa Sosyal Destek grubuna 100 koli gıda ve temizlik malzemesi bağışında bulunduğunu sosyal medya hesabından duyuran Say, “Gün dayanışma ve bir olma günüdür. Bende şahsım adına İçişleri bakanlığımızın talimatıyla kurulan “Edremit Vefa Sosyal Deste grubuna, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere; 100 koli gıda ve temizlik kolisi bağışlıyorum. Birlikte Başaracağız.” dedi.