İsmail Say, Edremit Belediye Başkanlığı görevini devraldı

Edremit Belediye Başkanlığı Mazbatasını alan İsmail Say, belediye yapılan tören ile görevi devraldı.

EDREMİT 15.04.2019 16:10:57 0
İsmail Say, Edremit Belediye Başkanlığı görevini devraldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit Belediye Başkanlığı Mazbatasını alan İsmail Say, belediye yapılan tören ile görevi devraldı.

Edremit Belediye Başkanlığı Mazbatasını alan İsmail Say, Edremit Belediyesi’nde yapılan devir teslim töreninin ardında Belediyeyi, kayyım olarak 2,5 yıldır yöneten Kaymakam Atif Çiçekli’den başkanlık görevini devraldı.

Belediye Konferans Salonu’nda yapılan devir teslim türende Kayyım olarak atananEdremit Kaymakamı ve Edremit Başkan Vekili Atif Çiçekli ile Belediye Başkanı İsmail Say birer konuşma yaptı.

Törene AK Parti İl Başkanı Kayhan TürkmenoğluAK Parti Edremit İlçe Başkanı Savaş Nurullah Kıylık, İlçe Kadın Kolları Başkanı Yüksel Karacan,  İlçe Gençlik Kolları BaşkanıSoner Çiftçi, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Devir teslim töreninde konuşan İlçe Kaymakamı Çiçekli, belediyeyi 2,5 yıl önce çok büyük bir talihsizlik üzerine devir aldıklarını anlattı. Çiçekli, “Özerlik ilanı ve çukurlar üzerine devir aldığımız ve vatandaşı elimizden geldiğince hizmetlerle buluşturduğumuzun 2,5 yılın sonuna geldik. Keyfimizden ve durduk yere Edremit Belediyesi’ni devir almadık. Bizden önce hizmet odaklı bir belediye değildi. Ne yazık ki vatandaşın, çöpüyle, yoluyla karla mücadelesiyle değil özerklikle ilanıyla çukur siyasetiyle anılan bir şehir ve belediyeydi” dedi.

ÇİÇEKLİ, ‘KEFENİMİ GİYEREK ÇIKTIM’

Bu yola kefenlerini giyerek çıktığını kaydeden Çiçekli, “Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, milli birlik ve kardeşlik çerçevesinde çözüm süreci diye adlandırılan bu yola ve bu yolun neticesinde ne yazık ki zehirlenen bu proje sonrasında, Edremit Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildik. Biz kefenimizi giyerek çıktığımız bu yola 2,5 yıl sonrasında alnımızın akıyla Edremit Belediyesi’ni değerli dostum İsmail Say’a devretmenin gururunu yaşıyorum. Bu 2,5 yılda çok ciddi tehditler de aldık. Biz bunlara hiç pirim vermedik. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çok güçlü olduğuna, emniyetiyle, jandarmasıyla korucusuyla, beraberinde bütün kamu kuruluşuyla güçlü bir devlet olduğunu her fırsatta ifade ettik” şeklinde konuştu.

ÇİÇEKLİ ‘EDREMİT’İ HİZMETLERLE BULUŞTURDUK’

Belediyeyi devir aldığında bu belediyenin çökmüş bir belediye olduğunu ifade eden Çiçekli, “kamu personeli açısında da çökmüştü, maliye açısında da çökmüştü. Bu süreçte neredeyse teknik personelimiz yok gibiydi. Çağırdığımız arkadaşların çoğu bize katılmamayı tercih etti. Bu süreçte biz Edremit’in insanından Van’ın insanından gönüllü ve ehliyetli insanlarından bir kadro kurduk. Göreve başladığımızda ne yazık ki işe gelmeyerek par alanlar vardı. Şahsımı ve kariyerimi bir kenara bırakarak Edremit’e sahip çıktım. Sıra dışı zamanlarda sıra dışı sorunlar çözülmeli ki zamanın ruhu yakalanabilsin. 30 yıldır devam eden sahil işgallerini bitirdik. Eğer bizler sahil bandını temizlememiş olsaydık bugün imar affıyla oradaki yapılar hepsi devam edecekti. Ve bir daha Edremit ile Van sahille buluşmayacaktı. Bir piknik ve mesire alanı yarattık. Binicilik merkezini yaptık. Halk plajı yoktu. Edremit olarak Van’ın turizm merkezi olacağını iddia ettik. Ve bu çerçevede plajımızı açtık. Kız Kalesi’ni restorasyonu yaprak açtık. Edremit Belediyesi, son 30 yılda yaklaşık 50 km asfalt yol yapmasına rağmen bizler 2,5 yılda 110 km yol yaptık. Aile destek merkezleri gibi birçok hizmeti vatandaşla buluşturduk” diye ifade etti.

ÇİÇEKLİ ‘EDREMİT’E HİZMET ETMEK BENİM İÇİN ŞEREFTİ’

Çiçekli konuşmasını “Devletin bize sağladığı imkânlarla Edremit’e kamunun mührünü vurduğumuza inanıyorum. Sarhoşların, ayyaşların ve tahlisiz insanların üzerinden alınan Edremit, turizm merkezi haline gelecek. Biz bu süreçte hatır üzerine personel almadık, işi ehline vermeyi seçtik. İmar sorununu çözmeye çalıştık. Bu anlamıyla İsmail Bey’e kurumsal yapısı oluşturulmuş bir belediye bıraktığımıza inanıyoruz. Yanan bir belediye arşivimiz vardı. Bizler göreve gelmeden önce arşivler yakılmıştı. Biz yeniden arşivi yanan bir belediyeden bütün evrakların E-Devlet’e geçen yani bir belediyeye geçtik. Bizler belediyeyi 10 milyon borçla devraldık. 183 milyon yatırımla ve biraz borçla devrediyoruz. Edremit’e hizmet etmek benim için şerefti. Ben ömrümün en güzel 2,5 yılını Edremit’ten geçirdim. Ben Edremit ve Van’ı sevdim inşallah Edremit ve Van’da bizleri sevmiştir. Bize bu görevi veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, bu politikanın yürütücüsü olan Sayın İş İşler Bakanı Süleyman Soylu ’ya, hükümetimize, değerli bürokratlarımıza ve personellerimize teşekkür ederim” diyerek tamamladı.

SAY, ‘AK PARTİ ROZETİNİ ÇIKARDIM’

Herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Say, “Gönül isterdi ki, biz buraya seçilerek mazbatayı alıp karşınıza çıkalım. Ama nasip böyleymiş. Bize oy veren yüzde 42’lik dilimi ve oy vermeyen yüzde 58’lik kısmının da belediye başkanı olacağımıza ve bugünden itibaren AK Parti rozetiyle değil belediye başkanı sıfatıyla tüm Edremit’e hizmet etmeyi önüme hedef olarak koydum. Kıymetli kaymakamımıza bu süre içerisinde yapmış olduğu hizmetler için teşekkür ederim. Bu bir bayrak yarışıdır, kendisinin koymuş olduğu hedeflere ulaşmak için gayret göstereceğiz. AK Parti’nin belediyecilik ilkelerini esas alarak, temiz bir çevre, insanla uyumlu bir belediyecilik yapacağımızı ümit ediyorum. Bu konuda da mesai arkadaşlarımızla ilk günde itibaren çalışmaya başlayacağız. Törenden sonra Kaymakam Çiçekli, Başkan Say’a çiçek ve başkanlık mührünü taktim etti. Ardından Başkan Say, Kaymakam Çiçekli’yi uğurladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi