Edremit'te yeni çöp toplama sistemine geçildi

Van’ın Edremit Belediyesi tarafından, ilçede çok amaçlı konteyner toplama aracından oluşan yeni teknoloji çöp toplama sistemine geçildi.

EDREMİT 23.11.2021 17:03:26 0
Edremit'te yeni çöp toplama sistemine geçildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

'Daha temiz bir çevre' sloganı ile adımlar atıldığını açıklayan Edremit Belediyesi, çöp toplama hizmetinde modernizasyon yaptığı, çok amaçlı konteyner toplama aracından oluşan yeni teknoloji çöp toplama sistemine geçildiğini bildirdi.
Hem zamandan, hem de ekonomiden tasarruf sağlayan güvenlikli çok amaçlı konteynerler Esentepe Mahallesinde hizmete sokuldu. Edremit’te ilk olarak poşetleme sisteminin bulunduğu bölgelerde başlatılan sistemin ilçe genelinde yaygınlaştırılması hedeflenirken, yer üstü kapalı çöp toplama sistemi ile hem kaynakların verimli kullanılmasının sağlanacağı hem de çevre kirliliğinin önlenmiş olacağı belirtildi.

“ÇEVRE KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLACAĞIZ”
Esentepe Mahallesi’nde başlatılan ve yerlerine bırakılan yer üstü çöp toplama sisteminin bulunduğu konteynerlerle ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Karahan, Edremit’te artık yeni çöp toplama sistemine geçtiklerini belirtti. Bu sistemin hem kaynakları verimli kullanma, hem de iş gücünü azaltmada büyük faydalar sağlayacağını ifade eden Karahan, “Özellikle poşetleme sisteminin uygulandığı bölgelerde TOKİ’ler başta olmak üzere kamu kurumları ve toplu yaşam alanlarının tamamında bu sistemi uygulamaya başlıyoruz. İlk uygulamamızı burada Esentepe Mahallesinde başlattık. Bu sistemin bize ayrıca bir avantajı daha olacak. Hem çöpler artık kapalı bir ortamda muhafaza edilmiş olacak, hem de poşetleme bölgelerinde zamansız çöp çıkartma ve sokak hayvanlarının dağıtmasından kaynaklı çevre kirliliğinin de önüne geçmiş olacağız. Konu ile ilgili sayın başkanımız İsmail Say’ın talimatıyla ciddi bir yatırım yaptık ve altyapımızı kurduk, hızlı bir şekilde Edremit ilçemizde sistemimizi uygulamaya geçiyoruz artık. İlçemize, vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.   

MUHTARDAN TEŞEKKÜR
Mahallelerinde başlatılan sistemden dolayı mutluluklarını dile getiren Esentepe Mahallesi muhtarı Servet Güleşçe ve mahalle sakinleri, belediyeye ve Başkan İsmail Say’a teşekkür ettiler. Bu sistem sayesinde artık geceleri çöplerin sokak hayvanları tarafından çevreye saçılamayacağını ifade eden Muhtar Güleşçe, yaz aylarında ise gerek çevreye yayılan kokudan, haşerelerden ve bakterilerden kurtulmuş olacaklarını kaydetti. Böylesi bir atılımı gerek insan sağlığı, gerekse de belediyecilik anlamında çok değerli bulduklarını anlatan Güleşçe ve mahalle sakinleri, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve ekibine teşekkür ettiler. 
Startı verilen yeni sistemde konteynerler ilk etapta Esentepe, Erdemkent, Erenkent, Memursen TOKİ mahallelerine bırakılırken akabinde Edremit merkez, Yenicami, Şabaniye, Eminpaşa Mahallesi’nin bir bölümü ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü, toplu yaşam alanlarının oluştuğu sitelere bırakılacağı kaydedildi.