Edremit ilçesinde ağaç dikme etkinliği…

Edremit Belediyesi hava koşullarının ağaç dikimine uygun hale gelmesiyle beraber 'Yeşil Edremit’i daha da yeşillendirelim' sloganıyla ağaç dikme etkinliği gerçekleştirdi.

EDREMİT 3.05.2016 19:08:36 0
Edremit ilçesinde ağaç dikme etkinliği…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Söz konusu çalışma kapsamında kent ormanına 4 bin ağacın dikimi gerçekleştirildi.
      Etkinliğe Edremit Belediye Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik, DBP ve HDP ilçe yöneticileri, DTK Van Ekoloji Meclisi üyeleri, Barış Anneleri, Edremit Demokratik Mahalle Meclisi üyeleri, Edremit Belediyesi Meclis Üyeleri, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileri, belediye personelinin yanı sıra, çok sayıda kişi katıldı.
     Edremit Belediye Çevre Koruma Kontrol Müdürü Ayşe Orhan Çakmak, Kobane Kent Ormanı’na geçen sene başlatmış oldukları ağaç dikme kampanyasına devam ettiklerini belirterek, bugün de 80 dönüm üzerine 4 bin adet Toros Sediri dikeceklerini aktardı.
     Edremit Belediyesi Eş Başkan Vekili Nurhayat Çelik ise,  ilçenin mevcut yeşil alanlarını daha da genişletmek adına başlattıkları ağaç dikme ve peyzaj çalışmaları kapsamında geçen yıl oluşturulan ve adını Kobane Kent Ormanı verdikleri alanda ağaçlandırma çalışması yaptıklarını belirtti.
    Çelik konuşmasına devamla; “Bütün katılımcılara hoş geldiniz diyorum. Geçen yıl bu projeyi başlatırken değerli eş başkanlarımız da aramızdaydı, maalesef bu yıl aramızda değiller. Ama biz bu yola başlarken söylemiştik, demokratik, katılımcı, kadın özgürlükçü ve ekolojik belediyecilik anlayışı ile çıkmıştık bu yola. Bugün de bu proje ile paradigmamızı yaşatıyoruz. Böyle çalışmalarımız halkımızla beraber devam edecek. Edremit’in doğasına, yeşiline yeşil katmak adına bu projeyi başlattık. Halkımıza ve bizlere hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 
     Yapılan konuşmaların ardından etkinliğe katılan herkes Van'ın tümünün göründüğü adeta bir Van seyir terası olan alanda ağaç dikti. Ağaçlarını diktikleri esnada konuşan Barış Anneleri üyeleri, ağaçların kalıcı barışa, huzura vesile olmasını temenni ettiklerini belirttiler. Ağaç dikimi etkinliği ardından etkinliğe katılanlar türkü söyleyip halay çekti.Bölge Gazetesi Haber Merkezi