Edremit Belediyesi yine Türkiye ve dünya gündeminde

Van Edremit Belediyesi 2 bin 800 yıllık Urartu kanalı Van'ın cazibe merkezi olacak başlıklı haberiyle dünya basınında gündem oldu

EDREMİT 29.06.2020 12:55:44 0
Edremit Belediyesi yine Türkiye ve dünya gündeminde
Tarih: 01.01.0001 00:00

Yaptığı çalışmalarla sürekli gündem olan Edremit Belediyesi ilçede hizmetlerini sürdürüyor. Belediye Başkanı İsmail Say’ın talimatları doğrultusunda gerek yaptığı hizmetler gerekse de sosyal medya üzerinden yaptığı etkinlik ve programlarla gündemden düşmeyen ilçe Belediyesi Türkiye ve Dünya gündemine gelmeye devam ediyor. Van’da Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki tarihi Şamran Kanalı, "Menua Yürüyüş Yolu Projesi" kapsamında turizme kazandırılacak.

Van'ın Edremit Belediyesi, Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki tarihi Şamran Kanalı'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışma başlattı. Urartu Kralı Menua tarafından Gürpınar ilçesinden Van'a su getirmek amacıyla 2 bin 800 yıl önce yaptırılan Şamran Kanalı, kentin en önemli kültürel değerleri arasında yer alıyor. İçinden geçtiği topraklara hayat veren ve hala işlevini sürdüren tarihi kanal, Urartuların bugüne ulaşan eşsiz mimari yapılarında biri olarak önemini koruyor.

Edremit Belediyesi, tarihin en eski sulama kanalı olarak kabul edilen kanalın hem korunarak gelecek nesillere ulaştırılması hem de turizme kazandırılması amacıyla "Menua Yürüyüş Yolu Projesi"ni hazırladı. Doğu Anadolu Projesi (DAP) İdaresince finanse edilecek projeyle çevresine yapılacak yürüyüş ve bisiklet yolu, dinlenme ve mesire alanları yapılacak Şamran Kanalı'nın kentin cazibe merkezi haline getirilmesi hedefleniyor. Belediyemizin önemli projeleri arasında yer alan Menua (Şamran Kana Yürüyüş Yolu turizme kazandırılıyor. Türkiye'de yürüyüş yollarından birincisi olan Tarihi Likya Yürüyüş yolundan sonra ikincisi olan Menua Yürüyüş Yolu, Ulusal Basında geniş yankı buldu.