Edremit Belediye Başkanı İsmail Say yatırımcıları Van’a davet etti

CNN Türk ekranlarında Cem Seymen’in sorularını yanıtlayan Van’ın Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Edremit’in Van’ın incisi oluğunu belirterek, yatırımcıları Van’a davet etti.

EDREMİT 29.11.2020 15:07:24 0
Edremit Belediye Başkanı İsmail Say yatırımcıları Van’a davet etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, tekstilden, tarıma kadar istihdam alanları oluştura bilecek tüm yatırımcıları için belediye olarak yatırım danışmanı görevini üstendiklerini belirterek, bu anlamda Edremit Belediyesi’nin yatırımcı dostu ve turist dostu bir belediye, kapısının açık olduğunu, tüm dünyayı ve tüm Türkiye’yi Van’a yatırım yapmaya beklediklerini vurguladı.

“EDREMİT’İ TÜRKİYE’NİN İNCİSİ YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ” CNN

Türk ekranlarında Cem Seymen’in sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı İsmail Say, “Edremit Van’ın ilçelerinden biri, 2014 yılında Büyükşehir yasasıyla birlikte Edremit Van’ın üç merkez ilçesinden biri oldu. Edremit 2800 yıllık tarihe sahip Urartulardan bu yan birçok medeniyete beşiklik etmiş, Van’ın hemen yakınında bulunan şehirle birleşmiş turizmi, tarım ve ticaretiyle en önemli merkezlerd biri oldu. Göreve geldikten sonra bu bayrağı bulunduğu yerden daha ileriye taşımaya çalışıyoruz. Edremit’in en önemli boyutu şehrin v bölgenin vitrini olması, turizm ilçesi olması bu anlamda sahil bandıyla tekne ve gölüyle, göl içinde bulunan Akdamar Adasıyla bölgeye değil tüm dünyada ses getiren, tüm dünyada tanınan bir ilçemiz olmaya başladı, Bizde inşallah Edremit’i Türkiye’nin incisi yapmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

“VAN’A GELEN YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN TAMAMI EDREMİT İLÇEMİZDEN GEÇİYOR” 

Türk’te Cem Seymen’in hazırlayıp sunduğu ‘Çalışan Türkiye’ programına konuk olan Van Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van’ın turizm şehri haline geldiğini belirterek, “Van son zamanlarda özellikle İran, Irak ve komşu ülkelerden yoğun bir turist aldı, tüm dünyaca geçirmiş olduğumuz Kovid-19 salgınından etkilendik, Van’ın, İran ülkesine 290 km sınırı var, yine bununla birlikte Irak ülkesin yakın, Van’a gelen yerli ve yabancı turistlerin tamamı Edremit ilçemizden geçiyor. Turizm noktasında kabuğunu kırdı, bizde covid-19 sürecinden sonra normal hayata başlar başlamaz bu yoğunluğu tekrar hareketlendireceğiz. Turizm ayağında daha önce güvenlikle ilgili problemlerimiz olsa bile şuan bu problemleri aştık, güvenlik kuvvetlerimizin yapmış olduğu başarılı çalışmalarıyla Van huzur şehri halin geldi. Karasal iklim oluşu, rakım etkiliyor ama bu anlamda biz ege kasabası, Akdeniz kasabası gibi olma yolundayız ve kararlıyız” diye konuştu.

“TÜRKİYE’Yİ VAN’A BEKLİYORUZ”

Şamran Kanalı’nı yeniden turizme kazandıracaklarını vurgulayan Başkan Say, “Edremit Urartuların ve sonrasında Ermenilerin ve tüm medeniyetlerin iz bıraktığı şirin bir ilçe. Şamran kanalımız var yaklaşık 52 km bunun büyük bir kısmı Edremit’ten geçiyor. Gürpınar’dan doğup Van Gölüne kadar devam eden bir sulama kanalı. Dünya üzerinde şuanda uzunluk ve tarih itibariyle en eski sulama kanalı, bun hem korunacak eserler anlamında hem de tarihe, turizme kazandırma anlamında çabalarımız devam ediyor. Yine bu kapsamda Türkiye’de ikinci yürüyüş yolu olacak, Şamran kanalı kenarında misafirlerimiz yürüyecek, bisiklet kullanacak, tarih ve doğa yürüyüşler yapacak çok güzel bir çalışma olacak. Türkiye’de bir ilk olan Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı ve Bilim Sanayi Bakanlığıyla yürüttüğümüz bir yüzen otel projemiz onay gördü, Belediyemiz tarafından yürütülen bir projeydi, bu anlamda yine turizm olarak otellerimiz, millet bahçemiz ve birçok alanımızla turizme hizmet ediyoruz. Bir taraftan turizme yönelik çalışmalarımız devam ederken diğer tarafta kırsal mahallerimizle ilgili çalışmalarımız da sürüyor, pandemi döneminde biz fide dağıtımından, seracılığa kadar bütün sektörleri destekledik Tarım Bakanlığı, ilçe ve İl tarım müdürlüklerimizle. Belediye olarak vatandaşın topraktan sofraya ulaşması, korona virüs salgını sürecin daha rahat gıda ürünlerine ulaşa bilmesi için elimizden gelen çalışmaları soruna kadar yaptık. Tekstilden, Tarıma kadar istihdam alanl oluştura bilecek tüm yatırımcıları için Belediye olarak yatırım danışmanı görevini üstlendik. Bu anlamda Edremit Belediyesi yatırımcı dostu ve turist dostu bir belediye, kapılarımızı açtık, tüm dünyayı ve tüm Türkiye’yi Van’a bekliyoruz” ifadelerini kullandı

. “EDREMİT VAN GASTRONOMİDE ÖNE ÇIKMAKTADIR”

Van’ın vitrini Edremit’in misafirlerini beklediğini söyleyen Başkan Say, “Birkaç yıl önce Guinness rekorlar kitabına girebilecek 50 bin insanımızı bir araya getirerek kahvaltı programı düzenledik. Bu anlamda hem kahvaltısı hem Yöresel yemekleriyle Edremit Van gastronomide öne çıkmaktadır. Biz 2020 yılı içinde bir gastro Van patentini aldık. Gastro Van projesinde ilerlerken korona virüs salgını yakalandık, bu çalışmalarımızı 2021 yılında tamamlayacağız. Bu anlamda Ege’de, Marmara’da, Karadeniz bölgesinde bulunan lezzetler tarih ve doğayla ilgili tüm enstrümanlarımız var, bunları gelen misafirlerimize sunacağız. Adına Deniz dediğimiz Van Denizimiz var, Va Denizimizde su sporlarından, tur teknelerimize tüm enstrümanlarımız var, birde Belediye olarak ulaşımdan turizm seyahatlerine kadar tüm hazırlıklarımızı yaptık misafirlerimizi bekliyoruz” şeklinde konuştu.