Bölgenin ilk millet kıraathanesi açıldı

Edremit Belediyesi tarafından yapılan bölgenin ilk millet kıraathanesinin açılışı gerçekleştirildi.

EDREMİT 17.09.2020 17:43:52 0
Bölgenin ilk millet kıraathanesi açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

275 metrekare alan üzerine kurulu millet kıraathanesinde çay ve çorba gibi ikramlardan ücretsiz yararlanılabilirken, merkezde çocuklar için de ders çalışma olanakları bulunuyor. Vatandaşların, göle nazır kitap okuyup çayını yudumlayabileceği, bölgenin ilk millet kıraathanesinin açılışında konuşan Edremit İlçe Belediye Başkanı İsmail Say, “Burada inşallah hem Edremit halkına hem tüm Van halkına hizmet vereceğiz. Burada etüt salonunda çocuklarımız derslerini çalışabilecek. Burada vakit geçirmek isteyen tüm halkımız çayını, çorbasını ücretsiz bir şekilde alabilecek, kitabını göle nazır okuyabilecek” dedi. Açılış programına katılan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da, millet kıraathanesinin hayırlı olması temennisinde bulundu. Kıraathanede 4 bin kitap bulunuyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da dile getirdiği millet kıraathanelerinden biri Edremit ilçesinde hizmete açıldı. İki kattan oluşan kıraathanede etüt salonları, kapalı ve açık okuma alanları, kadın destek merkezi ve kafe gibi alanlar bulunuyor. Merkezin 7‘den 70'e her kesimden vatandaşın uğrak noktası haline gelmesinin hedeflendiği belirtildi.

GÖLE NAZIR KİTAP OKUMA İMKANI

Millet kıraathanesinin açılışı sırasında kısa bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, bölgede ilk olma özelliği taşıyan merkezden herkesin faydalanabileceğini söyledi. Vatandaşların göle nazır kitap okuyabilecekleri güzel bir mekan inşa ettiklerini belirten Say, çocuklar için de ders çalışabilecekleri alanlar olduğunu kaydetti.

4 bin kitabın bulunduğu millet kıraathanesinin hayırlı olması temennisinde bulunan İlçe Belediye Başkanı İsmail Say; “Edremit Belediyesi olarak, bölgenin ilk millit kıraathanesini açıyoruz. Burada inşallah hem Edremit halkına hem tüm Van halkına hizmet vereceğiz. Burada etüt salonunda çocuklarımız derslerini çalışabilecek. Burada vakit geçirmek isteyen tüm halkımız çayını, çorbasını ücretsiz bir şekilde alabilecek, kitabını göle nazır okuyabilecek. Bu merkezimizin yapımında emeği geçen tüm personellerimizi kutluyorum. Millet kıraathanemizin tüm ilimize, ilçemize, halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.
Milletvekili Abdullahat Arvas da, millet kıraathanesinin açılışına katıldı. Milletvekili Arvas, yaptığı açıklamada; “Bu güzel, nezih millet kıraathanemizin halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Gönül belediyeciliği anlamında AK Parti, malumunuz 18 yıldır Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde çok güzel işlere imza attı. Gerek ulaşım, sağlık, eğitim gibi alanlarda çığır açan, dünyaya örnek olan bir iktidar. Hiçbir kesimi dışarıda bırakmayan bir gönül belediyeciliği anlayışı ile yapılan bu güzel, nezih yapının Edremit'imize hayırlı olmasını diliyoruz. Her zaman Edremit'in yanındayız. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Yapılan konuşmaların ardından kesilen kurdela ile birlikte millet kıraathanesinin açılışı yapıldı. Katılımcılar, millet kıraathanesini gezdikten sonra program sona erdi.

/ Haber: M.Selim KURT

Prestij Haber Merkezi