BAŞKAN SAY ÇOK İDDİALI!

Edremit’i cazibe merkezi yapma yolunda ilerliyoruz

EDREMİT 24.01.2021 22:18:38 0
BAŞKAN SAY ÇOK İDDİALI!
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’ın Edremit Belediyesi tarafından bölge turizmi için hayata geçirilen projelerle hem tarihin gün yüzüne çıkarılması hem de işsizliğin önüne geçilmesi hedefleniliyor.

Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın ilçeyi cazibe merkezi haline getirme yolunda hayata geçirdiği projeler bir bir gerçekleştiriliyor. Hayata geçirilen projeler başta olmak üzere Edremit her yönüyle ulusal kanallarda izleyiciyle buluşurken, Başkan Say da Habertürk ekranlarında yayınlanan ve Fatih Türkmenoğlu'nun sunduğu 'Senin Şehrin' programına konuk oldu. Başkan Say’ın Edremit’i her yönüyle anlattığı programda, Van’ın ve Edremit’in tüm değerlerine yer verildi. Van’ın kahvaltısı, otlu peyniri, balığı, yöresel yemekleri, savatı ve Van kedisi başta olmak üzere Edremit’in tarihi, turizmi, kültürü, bağları ve daha birçok yönüyle kamuoyuna aktarıldı. Van Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Suvat Parin de Edremit’in turizmi, tarihi ve ekonomik boyutunu izleyicilerle paylaştı.

“İlçemizi cazibe merkezine dönüştürme yolunda ilerliyoruz”

Programda hizmetlerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Say, ‘Yüzen Otel’ projesinin hayata geçirilmesinde büyük katkıları olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına teşekkür ederek konuşmasına başladı. Projelerle ilgili bir bir detaylar veren Başkan Say, “Edremit, tarımı ve ticareti ile öne çıkıyor. Edremit’in öne çıkartacağımız en önemli yönü turizmdir. Bu anlamda Yüzen Otel projemiz ile birlikte Şamran Kanalı projemiz ve peyzaj çalışmalarımız var. Biz burada bir taraftan tarihimizi günümüze taşımak, tarihimizi gün yüzüne çıkarmak için çalışırken, bir taraftan da turizm odaklı projeler yapıyoruz. Bir yanıyla da işsizliğin önüne geçecek istihdam olanaklarını sağlamak için uğraşıyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanımız liderliğinde güzel mücadeleler verdik”

Projelerin hayata geçirilmesi noktasında da pandemi dönemi gibi bir süreçle mücadele etmek zorunda kaldıklarını sözlerine ekleyen Başkan Say, “Pandemi döneminde Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizde güzel mücadeleler verdik. Belediyeler olarak bizler de rutin belediyecilik hizmetlerinin dışında, maskesinden hijyen paketine kadar okulların ve araçların dezenfektasyonu kadar güzel hizmetler yaptık” ifadelerini kullandı.