Başkan İsmail Say, lüks makam aracına biniyor iddiaları için ne dedi?

Van Gölü TV’de yayınlanan Gündemdekiler programında Gazeteci Ziya Türk’ün konuğu olan Edremit Belediye Başk anı İsmail Say, 1,5 milyon liralık makam aracına bindiği yönündeki iddiaları reddetti.

EDREMİT 29.09.2021 18:23:52 0
Başkan İsmail Say, lüks makam aracına biniyor iddiaları için ne dedi?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL
İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Yeni Şafak Yeni Akit ve Milat Gazetelir Van Bölge Temsilcisi Kenan Gül ile birlikte Vangölü TV’de yayınlanan Gündemdekiler Programı’nda Gazeteci Ziya Türk’ün konuğu olan Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, hakkındaki iddialara cevap verdi.

1,5 milyon liralık makam aracına bindiği, 7 belediye başkan yardımcısı bulunduğu yönündeki iddiaların, atılan iftiraları ve söylenen yalanların geldiği boyutu göstermesi açısından çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Av. İsmail Say şu ifadeleri kullandı;

EDREMİT BELEDİYESİNİN SADECE BİR TOROS ARACI VAR
Bir örnek vereyim size, küçümsemek için söylemiyorum, ancak 130 bin nüfuslu Edremit İlçesinin Belediye Başkanı tofaşa mı binmeli? Edremit Belediyesi mülkiyetinde bir tane Toros aracımız var. Diğer araçlarımız kiralık. Yine iddia ediyorum, şu an kiraladığımız araçların fiyatları ve modelleri türkiye ortalamasının çok altında.

EDREMİTİ VE BELEDİYE BAŞKANLIĞINI TEMSİL EDİYORUM
Siz diyelim ki toros araçla bir yere gittiniz, bu kez de koskoca başkan torosla geliyor diyecekler. Sizin kurumsal itibarınız söz konusu. Ben Edremit Belediye Başkanı olmadan önce Range Rover marka arabaya binen birisiydim. Damdan düşmedim, Allah’ın takdiri çalıştık kazandık. Kimsenin bir kuruşuna tamah etmedik, Allah istediğimizden çok fazlasını bize verdi.

BAŞKANIN ARABASINI KONUŞMAK UCUZ YIPRATMA KAMPANYASIDIR
Gündeme getirilen iddialar çok ucuz dedikodular. Koskoca bir belediyenin bütün harcamalarını yöneten bir başkanını ve yönetimini bir arabaya bağlamak çok ucuz bir şey. Bir belediye başkanının kurumunu ve makamını temsil noktasında tahsis edilen bir arabayı da çok görüyorlarsa bunun için de söyleyecek bir şeyim yok.

ARAÇLARIMIZ KİRALIK, ARAÇ ALIMI YAPMADIK
Para vererek bir veya bir buçuk milyon lira vererek aldığımız hiçbir araba yok. 7 belediye başkan yardımcımız yok, belediyemizin web sayfasına girip kurumsal şemamızı görebilirsiniz. Başkan, başkan yardımcılarımız ve birim müdürlerimizin bilgileri orada zaten var. Dedikodunun ve yalanın geldiği boyutu görün diye bunları söylüyorum.

TASARRUF KIRMIZI ÇİZGİMİZ
Bizim büyüklüğümüzde bir belediyede, makam aracının maliyeti yapılan harcamaların içindeki payı binde bir dahi değildir. Makam aracı üzerinden yapılmak istenen şey tamamen itibar suikastidir. Buradan israf edelim yaklaşımı çıkmasın, elbette tasarruf ediyoruz, kaynaklarımızı tasarruflu ve yerinde kullanarak halkımıza hizmet üretmeye devam ediyoruz.
İsraf bizim kırmızı çizgimizdir, hatta bırakın makam arabasını, bir çok araçta yakıt tasarrufuna nasıl gideriz, nasıl ortak araç kullanırız diye hassasiyet gösteriyoruz. Birçok yerde birden fazla makam araçları dururken, işte Edremit belediye başkanının bindiği 5-6 yaşındaki kiralık, türkiye ortalamasının altında

JAPONYA BÜYÜK ELÇİSİNİ TOROS İLE Mİ KARŞILAYALIM?
Şimdi siz belediyeyi temsil ediyorsunuz, yarın Japonya Büyükelçisi geldiğinde onu belediye envanterinde yer alan toros ile mi karşılayalım? Araç üzerinden eleştiri getirenlere bunu mu istiyor?

Kaynak: Van Gölü TV