Akrabalarını işe aldırdı iddalarına İsmail Say’dan istifa resti!

Vangölü TV’de yayınlanan Gündemdekiler programında Gazeteci Ziya Türk’ün konuğu olan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, akrabalarını başka belediyelerde işe aldırdığı yönünde gündeme getirilen iddiaları reddetti.

EDREMİT 29.09.2021 18:10:15 0
Akrabalarını işe aldırdı iddalarına İsmail Say’dan istifa resti!
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz, Yeni Şafak Yeni Akit ve Milat Gazeteleri Van Bölge Temsilcisi Kenan Gül ile birlikte Vangölü TV’de yayınlanan Gündemdekiler Programı’nda Gazeteci Ziya Türk’ün konuğu olan Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say, hakkındaki iddialara cevap verdi. Akrabalarını diğer belediyelerde işe aldırdığı, diğer belediye başkanlarının akrabalarını da Edremit Belediyesi’nde işe aldığı yönündeki iddialara karşı sert çıkış yapan Belediye Başkanı Av. İsmail Say personel alımı ile ilgili iddialara şu cevapları verdi;

BİR TEK ÖRNEĞİNİ GÖSTERİRLERSE İSTİFA ETMEYE HAZIRIM

Özellikle hülle olayında bir tek örneğini gösterirlerse istifa etmeye hazırım. Ziya Bey sizin soy isminiz Türk, Şükrü Bey’in Akyüz, akraba olmadığınız benzer soy isimde ki şiler var. Van’da ve bölgede bir birine benzeyen soy imden kişilerin çokluğunu herkes biliyor. Ancak soyadı benzese de bir biri ile akraba olmayan çok sayıda kişi de var. Van’da üç ilçede soy ismi Say olan, Tanış olan ve Akman olan çok sayıda insan var. Her soy ismi Akman olan Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman’ın kardeşimi, oğlu mu, akrabası mı? Bunu gündeme getirenlerin amacı, çamur at izi kalsın yaklaşımıdır. Personel konusu en hassas olduğumuz konuların başında geliyor. İddia edenler ispat edemiyor, ancak yalanın rağbet gördüğü zamandayız. Sosyal medya çıktı mertlik bozuldu.

Yüz yüz söyleyemedikleri birçok sözü ve iddiayı sahte hesaplar açıp gündeme getiriyor. Bizimle ilgili iddiaların çoğu sahte hesaplar üzerinden dile getiriliyor. Yani muhtemelen ayağına bastığımız, hesabı tutmayan birileridir. Çünkü son zamanlarda özellikle birkaç aydır sistematik bir şekilde hareket ediyorlar. Yanı başındaki bir şeyi görmeyenler, küçücük bir meseleyi büyütüyor, pireyi deve yapabiliyor. Birinci derece akrabalarını şöyle yapmış böyle yapmış gibi iddialar, çamur at izi kalsın yaklaşımı ile atılan iftiralar. Çün somut bir şey bulamayınca soyut iftiralar üzerinden yıpratmaya, itibar suikasti yapmaya çalışıyorlar.

Kaynak: Vangölü TV