Yunan liderlerinin ortak düşmanı Türkiye

Yunanistan Pazar günü erken genel seçim için sandığa gidiyor. Yapılan son anketlerde Başbakan Aleksis Çipras'ın önünde olduğu gözüken Yeni Demokrasi Partisi lideri Kiriakos Miçotakis, Türkiye'ye yönelik küstah tehditleriyle oy

DÜNYA 6.07.2019 19:16:40 0
Yunan liderlerinin ortak düşmanı Türkiye
Tarih: 01.01.0001 00:00

Pazar günü erken seçim için sandık başına giden Yunanistan'da adaylar seçim kampanyasını Türkiye düşmanlığı üzerine kurdu.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye karşı yaptırım uygulamasını isteyen Aleksis Çipras, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarının kabul edilemez olduğu söyledi. Çipras ayrıca sondajların devam etmesi durumunda Türkiye'ye ekonomik yaptırım kararı alacağını ifade etti.

Çipras'tan farkı yok
Yeni Demokrasi Partisi lideri Kiriakos Miçotakis'in durumu ise Çipras'tan farklı değil. Seçim sürecinde sürekli Türkiye düşmanlığıyla öne çıkmaya çalışan Miçotakis, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de yaptığı sondaj çalışmalarına ilişkin küstah tehditler savurdu. Miçotakis, "Silahlı Kuvvetlerimiz bu girişimlerin nasıl durdurulması gerektiğini biliyor ve bu güce de sahip. Ancak biz siyasetçiler, işin o seviyeye gelmemesi için uğraş vermeliyiz" dedi.

Öte yandan ülkede yapılan son anketlere göre Miçotakis'in Çipras'tan 15 puan önde olduğu gözüküyor.