Pink Floyd’un solisti: “İsrail bir apartheid rejimidir!”

Şeyh Cerrah’taki olaylara dikkat çeken Pink Floyd grubunun İngiliz solisti Filistin’e karşı İsrail devletinin zulmünü, Biden'ın Filistin'deki olaylara bakışını ve çevresindeki insanları "apartheidlere" karşı mücad

DÜNYA 7.05.2021 23:26:11 0
Pink Floyd’un solisti: “İsrail bir apartheid rejimidir!”
Tarih: 01.01.0001 00:00

Şeyh Cerrah’taki olaylara dikkat çeken Pink Floyd grubunun İngiliz solisti Filistin’e karşı İsrail devletinin zulmünü protesto ederek tepki gösterdi.

Roger Waters Twitter üzerinden paylaştığı video ile ABD Başkanı Biden ve İsrailli yetkililer olmak üzere birçok zorbaya neden zorbalığınıza devam ediyorsunuz ne yapmaya çalışıyorsunuz diyerek tepki gösterdi.

Roger Waters, “Bana Filistin ile ilgili gelen bilgileri Güney Amerika’daki arkadaşlarımdan İsrail'den, Kolombiya'dan, Şili'den, San Diego'dan Güney Amerika'nın diğer yerlerinden dünyanın her yerinden birçok arkadaşım söylüyor. Ve hepsi aynı şeyi söylüyor. “Şeyh Cerrah” Kudüs'te neler oluyor? Ne oluyor? Ne? Ve Biden hala devam ediyor. “Oh, İsrail'i her konuda destekliyorum!” Oh, neden insanları evlerinden bu soykırımsal çıkarmada desteklemiyorsun? Nasıl istersin Joe Biden, orada evde oturuyorsun. İşte senin evin, ailenin yüzlerce yıldır yaşadığı yer. Ve kimileri gelip binlerce yıldır sana ait olan toprakları boşaltmanı ister. Ben bir yerleşimciyim, evini senden alacağım. Ölmen umurumda değil. Belki bu en iyi şey olur! Demek istediğim, polis memurunun davranışı da beni çok sinirlendiriyor. Ne yapabilirsin? Ne yapabilirsin? Ne yapabilirsin de yoluna devam edebilesin. Sana ne yapabileceğimi söylüyorum. Bu küçük videoyu yapabilirim…” diyerek çektiği videonun o insanlar ve sorun karşısında susmayı ya da ne yapabiliriz ki diyenlere karşı da bir tepki olduğunu dile getirdi.

Filistin’deki zulüm karşısında sessiz kalınmayıp İsrail’in apartheid bir devlet olduğunun söylenmesini olumlu bulan Roger Waters, “ İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün İsrailli insan hakları örgütü olan Betsy Lamb'in izinden gitmesine çok sevindim. Birkaç ay önce İsrail'in bir apartheid devleti olduğunu ilan ettiler. İsrail bir apartheid devletidir.”

Çevresinde kendisi gibi düşünen ve bir zamanlar bu tarz rejimlere karşı çıkan insanlara çağrı yapan Roger Waters, “Hey çocuklar, bunu hatırlıyor musunuz? Sun City'de oynamayacağız. Apartheid'e karşı ‘bir şeyimiz’ olduğunu sanıyordum. Güney Afrika olduğunda kesinlikle yaptık. Peki, şimdi İsrail olduğuna göre neden buna karşı ‘bir şeyimiz’ yok? Bu yüzden bilmek istiyorum!” dedi.

İsrail’e karşı neden topyekûn bir tepki dile getirilmediğini soran Rogers, “FIFA'yı onlarla futbol oynamayı bırakıp dikkati buradaki sorunlara odaklayacak yeni bir yol denemek ve ikna etmek için bir kampanya başlatmaya çağırıyorum”

Roger Waters'in paylaştığı video

Roger Waters Twitter adresi üzerinden yaptığı paylaşımda, "İsrail bir apartheid devletidir. Şeyh Cerrah'ta yaşanan soykırıma bakın" dedi. 

roger-waters-pink-floyd.jpg