Libya'nın komşusu Tunus'ta darbe girişimi! İşte arkasındaki Türkiye karşıtı kuklalar

Savunma ve Güvenlik Stratejileri Analisti Yusuf Alabarda, Tunus ile ilgili çarpıcı bir ifadelerde bulundu.

DÜNYA 23.05.2020 02:54:15 0
Libya'nın komşusu Tunus'ta darbe girişimi! İşte arkasındaki Türkiye karşıtı kuklalar
Tarih: 01.01.0001 00:00

Savunma ve Güvenlik Stratejileri Analisti Yusuf Alabarda, sosyal medya hesabından çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Foto - Alabarda, Arap Baharı'nın başladığı Tunus'ta darbe girişimi olduğunu söyledi.

Alabarda, Arap Baharı'nın başladığı Tunus'ta darbe girişimi olduğunu söyledi.

Foto - Alabarda şu ifadelerde bulundu:

Alabarda şu ifadelerde bulundu:

"Hep aynı bildik senaryo. Şimdi de Mısır'da olduğu gibi Tunus'ta da bir askeri darbe peşindeler. Tunus'a da bir Sisi getirme telâşındalar. Tunus sokağını BAE parası ve emperyal aklı ile hareketlendirme gayretleri. Meğer Gezi'den 15 Temmuza ve halen ne oyunlar bozmuşuz..."

Foto - Alabarda'nın paylaştığı Tunuslu olduğu tahmin edilen Mourad Teyeb isimli gazetecinin İngilizce tweet dizininde, çarpıcı iddialar dile getiriliyor.

Alabarda'nın paylaştığı Tunuslu olduğu tahmin edilen Mourad Teyeb isimli gazetecinin İngilizce tweet dizininde, çarpıcı iddialar dile getiriliyor.

Foto - Devrimden önceki Zeynel Abidin Bin Ali rejiminin destekçilerinin karşı devrim yapmak için harekete geçtiğini belirten gazeteci, medyanın hükümeti hedef alan yayınlarda bulunduğunu söylüyor.

Devrimden önceki Zeynel Abidin Bin Ali rejiminin destekçilerinin karşı devrim yapmak için harekete geçtiğini belirten gazeteci, medyanın hükümeti hedef alan yayınlarda bulunduğunu söylüyor.

Foto - Gazeteci, meclisin feshedilmesi için 1 aydır çağrıda bulunulduğuna belirtiyor

Gazeteci, meclisin feshedilmesi için 1 aydır çağrıda bulunulduğuna belirtiyor

Foto - Gazeteci sosyal medyanın da aktif olarak kullanıldığına ise dikkat çekiyor.

Gazeteci sosyal medyanın da aktif olarak kullanıldığına ise dikkat çekiyor.

Foto - Ülkede grevlerin olduğunu belirten gazeteci, halkın kışkırtıldığını söylüyor.

Ülkede grevlerin olduğunu belirten gazeteci, halkın kışkırtıldığını söylüyor.

Foto - Organizasyonun arkasında ise başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere darbeciler Hafter ve Sisi ile beraber Esed'in olduğunu vurguluyor.

Organizasyonun arkasında ise başta Birleşik Arap Emirlikleri olmak üzere darbeciler Hafter ve Sisi ile beraber Esed'in olduğunu vurguluyor.

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki: "BAE, Arap Baharı'nı yok etmekle görevli"

Foto - Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Arap Baharı'nı yok etmekle görevli olduğunu ve bu ülkelerde karşı devrimi desteklediğini söyledi.

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Munsif el-Merzuki, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Arap Baharı'nı yok etmekle görevli olduğunu ve bu ülkelerde karşı devrimi desteklediğini söyledi.

"BAE, Arap Baharı'nı yok etmekle görevli" ifadesini kullanan Merzuki bu duruma daha önce Tunus'ta bugün de Libya'da tanık olunduğunu vurguladı.

Foto - Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki şöyle devam etti:

Eski Tunus Cumhurbaşkanı Merzuki şöyle devam etti:

"BAE'nin bölge ülkelerinde karşı devrimi yönlendiren taraf olduğu biliniyor."

"Ancak, Arap Baharı dalgası durmadı sadece tökezleyerek geri çekildi ve tekrardan dönecek."

Foto - Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Yemen'deki insani felaket ve savaş suçlarından sorumlu olduğunu belirten Merzuki, bu kişilerin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerektiğini ifade etti.

Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed Bin Zayid ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın Yemen'deki insani felaket ve savaş suçlarından sorumlu olduğunu belirten Merzuki, bu kişilerin Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması gerektiğini ifade etti.

Foto - Bazı siyasiler ve aktivistler, Arap Baharı'nın kaleleriyle mücadele için büyük enerji harcayan, yıkıcı ve istikrarsızlaştırıcı politikalarını uygulayan BAE'yi, Tunus'un demokratik kazanımlarını yok etmeye ve Mısır'da 2013'te yaşanan karşı devrim senaryosuna benzer bir yolla ülkenin egemenliğine el koymaya çalışmakla suçluyor.

Bazı siyasiler ve aktivistler, Arap Baharı'nın kaleleriyle mücadele için büyük enerji harcayan, yıkıcı ve istikrarsızlaştırıcı politikalarını uygulayan BAE'yi, Tunus'un demokratik kazanımlarını yok etmeye ve Mısır'da 2013'te yaşanan karşı devrim senaryosuna benzer bir yolla ülkenin egemenliğine el koymaya çalışmakla suçluyor.