Koronavirüs salgının filmini 10 yıl önce çekmişler! Bakın sonunda ne oluyor

2011 yılında vizyona giren Salgın (Contagion) filmi izleyenleri şoke ediyor. Filmdeki virüs ile günümüzdeki virüsün semptomları, yayılma ve çıkış şekliyle bire bir yansıtması dikkat çekiyor.

DÜNYA 4.07.2021 23:00:34 0
Koronavirüs salgının filmini 10 yıl önce çekmişler! Bakın sonunda ne oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Foto - Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkıp dünya geneline yayılan ve laboratuar ürünü olduğu söylenen koronavirüs salgının 2011 yapımı Salgın filmini bire bir yansıtması hayret verici karşılanıyor.

Çin'in Vuhan şehrinde ortaya çıkıp dünya geneline yayılan ve laboratuar ürünü olduğu söylenen koronavirüs salgının 2011 yapımı Salgın filmini bire bir yansıtması hayret verici karşılanıyor.

Foto - Çin'de başlayan salgınla benzerlik gösteren filmi, son dönemde dijital platformlarda en çok izlenenler arasına girdi.

Çin'de başlayan salgınla benzerlik gösteren filmi, son dönemde dijital platformlarda en çok izlenenler arasına girdi.

Foto - Steven Sodeberg'in yönettiği filmde, Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet gibi oyuncuların yer alıyor.

Steven Sodeberg'in yönettiği filmde, Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Jude Law, Kate Winslet gibi oyuncuların yer alıyor.

Foto - 9 yıl önce çekilen filmde yaşananlar ile koronavirüs salgını arasındaki benzerlikler çok dikkat çekiyor.

9 yıl önce çekilen filmde yaşananlar ile koronavirüs salgını arasındaki benzerlikler çok dikkat çekiyor.

Foto - Filmde birçok kişinin ölümüne sebep olan virüs Çin’den yayılıyor ve yarasadan insanlara geçiyor. Koronavirüsün de yarasa ile birlikte başlaması şüphe uyandırıyor.

Filmde birçok kişinin ölümüne sebep olan virüs Çin’den yayılıyor ve yarasadan insanlara geçiyor. Koronavirüsün de yarasa ile birlikte başlaması şüphe uyandırıyor.

Foto - Salgın filminde bulaştığı kişilerde ilk olarak koronavirüse benzer semptomlar gösteren hastalık kısa sürede tüm dünyada binlerce kişiyi etkiliyor.

Salgın filminde bulaştığı kişilerde ilk olarak koronavirüse benzer semptomlar gösteren hastalık kısa sürede tüm dünyada binlerce kişiyi etkiliyor.

Foto - Filmdeki virüsün belirtileri birebir aynı.

Filmdeki virüsün belirtileri birebir aynı.

Foto - Virüsün temas ve hava yoluyla yayıldığı açıklanıyor.

Virüsün temas ve hava yoluyla yayıldığı açıklanıyor.

Foto - Hastaların evde karantinaya alınarak izole edilmesi sağlanıyor.

Hastaların evde karantinaya alınarak izole edilmesi sağlanıyor.

Foto - Şehirlerin giriş çıkışları kapatılıyor ve seyahatler yasaklanıyor.

Şehirlerin giriş çıkışları kapatılıyor ve seyahatler yasaklanıyor.

Foto - Filmde, aşılama sırasında burundan verilen aşılar da 'sprey aşılar'ı akıllara getirdi.

Filmde, aşılama sırasında burundan verilen aşılar da 'sprey aşılar'ı akıllara getirdi.

Foto - Filmin sonunda ise yer alan 'aşı bileklikleri', gündemde yerini koruyan aşı pasaportları, aşı kartları, aşı sertifikası gibi tartışma konularını anımsattı. Aşılanan insanların maskeleri çıkardığı ve 'güvende olduklarını' söylediği görüldü.

Filmin sonunda ise yer alan 'aşı bileklikleri', gündemde yerini koruyan aşı pasaportları, aşı kartları, aşı sertifikası gibi tartışma konularını anımsattı. Aşılanan insanların maskeleri çıkardığı ve 'güvende olduklarını' söylediği görüldü.

Foto - Virüsü sorgulayan gazetecinin ise 'halkı kışkırtıyor' gibi gösterilmesi dikkat çekiyor.

Virüsü sorgulayan gazetecinin ise 'halkı kışkırtıyor' gibi gösterilmesi dikkat çekiyor.

Foto - Filmde insanların korku ve panik içerisinde marketleri boşalttığı da ekrana getiriliyor.

Filmde insanların korku ve panik içerisinde marketleri boşalttığı da ekrana getiriliyor.

KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI - Filmin senaristi Scott Burns, film ve bugün yaşananlar arasında görülen benzerliklerle ilgili bazıları bu durumu esrarengiz bulsa da "Ben o kadar şaşkın değilim” dedi.

Foto - Burns, “Çünkü filmle ilgili araştırmalar yaparken konuştuğum tüm uzmanlar bana ‘Böyle bir salgının çıkması zaman meselesi’ dedi. Bilim insanlarından öğrendiğim şey bu gibi şeylerin olacağıydı” ifadelerini kullandı.

Burns, “Çünkü filmle ilgili araştırmalar yaparken konuştuğum tüm uzmanlar bana ‘Böyle bir salgının çıkması zaman meselesi’ dedi. Bilim insanlarından öğrendiğim şey bu gibi şeylerin olacağıydı” ifadelerini kullandı.

Foto - Burns’un senaryo danışmanlarından Doktor W. Ian Lipkin ise Çin’deki Corona virüs çalışmalarına yardımcı olmak için yola çıktığını belirtti.

Burns’un senaryo danışmanlarından Doktor W. Ian Lipkin ise Çin’deki Corona virüs çalışmalarına yardımcı olmak için yola çıktığını belirtti.

Filmin oyuncularından ünlü yıldız Gwyneth Paltrow ile gelişmelerin ardından maskeli paylaşımda bulundu. Paltrow, "Ben daha önce bu filmdeydim. Güvende kalın. Tokalaşmayın. Sık sık ellerinizi yıkayın” dedi.