İran’ın zulmüne ortaklığa doymadınız mı?

İran’ın Türkiye Büyükelçisinin katıldığı ‘Kudüs’ konulu programlarla ne amaçlanıyor?

DÜNYA 7.05.2021 19:44:48 0
İran’ın zulmüne ortaklığa doymadınız mı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

İran, Suriye ve Irak’ta işlediği cürümler yüzünden Müslüman halklar ile tabiri caizse köprüleri tamamen attı. Bu durumun temel sebebi İran’ın yaptığı zulümlerdir. Irak’ta ABD işgali sonrasında başta başkent Bağdat olmak üzere Sünni kesimlere yönelik bir baskı ve tehcir rejimi kuran İran, Irak’ı paramparça bir hale getirdi.

Suriye ise başlı başına İran’a günah olarak yeter de artar. Esed rejimini kurtarmak adına akla hayale gelmeyen katliamlara imza atan İran tüm gücüyle Suriyeli Müslümanlara saldırdı. Suriye direnişi İran’ın zulmüne galebe çalacakken Rusya’yı Suriye’ye davet ederek işin içinden sıyrılan İran aslında Rusya’nın katliamlarının da suç ortağıdır!

Hal böyle olunca İran’ın Müslüman halklarla arasına aşılması güç duvarlar oluştu. Bu duruma karşı ise İran yıllardır yaptığı gibi Filistin-Kudüs kartını devreye sokuyor. Irak ve Suriye’de kana bulanan ellerini Kudüs ile temize çıkarmaya çalışan İran’ın bu çabası komik olduğu kadar tutarsızlıklarla dolu tabi ki… Ancak bazı İslami çevreler ne hikmetse İran’ın bu acem oyununa payanda olmaktan hiç usanmıyorlar!

Hüda-Par tarafından organize edilen İran Türkiye Büyükelçisi Muhammed Farazmand’in katıldığı ‘Dünya Kudüs Günü’ isimli programa Yeniden Refah Partisi yetkilileri de konuşmacı olarak dâhil olmuş. AK Partili Hasan Turan’ın da katılım göstereceği program ile ne amaçlandığı merak konusu gerçekten!

İran’ın ahlaki ve siyasi olarak içinde düştüğü bataklığı temiz gösterme çabasına alet olmak vebal olarak yeter de artar herhalde! Daha fazla söyleyecek söz bulamıyoruz!