İran'a yaptırım kabul edilemez...

Herkesin maulumu Corona Virüsü Dünya'yı etkisi altına aldı. Dünya buna karşı savaş verirken ABD'nin hala Iran' yaptırım uygulaması akla mantığa ziyandır.

DÜNYA 30.03.2020 00:31:24 0
İran'a yaptırım kabul edilemez...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bugün bir kez daha ABD'nin dünya için bir tehdit olduğunu anlamış olduk. Devletler arası ilişkileri evrensel hukuk çerçevesinde değil, zorba bir yöntemle yönetmeye çalışıyor. Hukuk tanımaz tavrı nedeniyle dünya düzenini yerlebir etmiş durumda. Barış ve esenlik kavramlarına karşı adeta savaş açmış Amerika, kendisine uymayan ülkeleri de cezalandırıyor.
İkiz kulelerin vurulmasıyla Afganistan'ı işgal eden ABD, Kuvet'i savunma bahanesiyle de Irak'ı işgal etti. Bu zorba tutum sadece Irak'ı değil, aynı zamanda bölgeyi de işgal etmiş oldu. Özelikle İran'a yönelik ağır yaptırımları hiç bir şekilde kabul etmek vicdani anlamda mümkün değildir.

Çin'de ortaya çıkan Corona Virüsü, ABD'nin insani değerlerden ne kadar uzak olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Ülkeye tıbbi yardımların girmesini engelleyen ABD yönetimi, İran halkını tüm dünyanın gözü önünde cezalandırıyor.

Bölgeyi İran üzerinden istikrarsızlaştırmaya çalışan ABD, sadece İran'ı değil, aynı zamanda ülkemizi de hedef almış ve alıyor. Özelik İran sınır olan ilimiz bu anlamda ciddi zararlar görmektedir. Dolayısıyla bölgenin istikrarı, barışın teminatı, ekonomik kalkınma ve hepsinden daha önemli olan insan hayatını önceleyen bir kurum olarak, ABD'nin İran'a, dolaylı olarak da bölgeyi hedef alan yaptırımlarını kabul etmiyoruz.

ABD'nin evrensel hukuku hiçe sayan tutumu aynı zamanda dünya için bir tehdit niteliğindedir. Bölgenin istikrarı ve barışı küresel zorbaların, egemen güçlerin emellerine terk edilemeyecek kadar hayati öneme sahiptir.

İran halkının Corona Virüsle mücadele ettiği bu süreçte evrensel hukuku hiçe sayan ABD yönetimi yaptırımları daha da ağırlaştırarak, bir halkı ölüme terk ediyor. İnsani olmayan bu tutumundan biran evvel vezgeçmesi gerektiğini kamuoyuyla paylaşmak isterim.

Saygılarımla
A. Fatih Hatunoğlu
VİŞAD Genel Başkanı

Görüntünün olası içeriği: 4 kişi, iç mekanGörüntünün olası içeriği: 4 kişi, oturan insanlarFotoğraf açıklaması yok.