Dünyanın en güvenli şehirleri belli oldu! Listede Türkiye’den de şehirler var

Bir araştırma şirketinin her yıl açıkladığı dünyanın en güvenli şehirleri listesi belli oldu.

DÜNYA 28.01.2021 17:19:07 0
Dünyanın en güvenli şehirleri belli oldu! Listede Türkiye’den de şehirler var
Tarih: 01.01.0001 00:00
Foto - Şehirlerle ilgili yaptığı araştırmalarla tanınan Numbeo şirketi, 2020 yılında dünyanın en güvenli şehirlerini açıkladı.

Şehirlerle ilgili yaptığı araştırmalarla tanınan Numbeo şirketi, 2020 yılında dünyanın en güvenli şehirlerini açıkladı.

Foto - Suç oranlarına bakılarak hazırlanan en güvenli şehir raporunda 2'nci sırada Katar'ın başkenti Doha yer alırken listede son sırada Venezuela'nın başkenti Karakas bulunuyor.

Suç oranlarına bakılarak hazırlanan en güvenli şehir raporunda 2'nci sırada Katar'ın başkenti Doha yer alırken listede son sırada Venezuela'nın başkenti Karakas bulunuyor.

Foto - Listeye suç endeksi açısından bakıldığında yıllardır dünyanın en tehlikeli şehri olarak kabul edilen Venezuela'nın başkenti Karakas, 100 üzerinden 84.6 puanla yine zirvede yer alıyor. En tehlikeli şehirler sıralamasının ilk 10'unda Brezilya ve Güney Afrika'dan üçer kent bulunuyor. Listede Güney Afrika'dan turistlerin uğrak noktalarından Johannesburg en tehlikeli şehirler sıralamasında 5'nci sırada yer alırken, Brezilya'dan Rio de Janeiro 10'ncu sırada yer alıyor.

​​​​​​

Listeye suç endeksi açısından bakıldığında yıllardır dünyanın en tehlikeli şehri olarak kabul edilen Venezuela'nın başkenti Karakas, 100 üzerinden 84.6 puanla yine zirvede yer alıyor. En tehlikeli şehirler sıralamasının ilk 10'unda Brezilya ve Güney Afrika'dan üçer kent bulunuyor. Listede Güney Afrika'dan turistlerin uğrak noktalarından Johannesburg en tehlikeli şehirler sıralamasında 5'nci sırada yer alırken, Brezilya'dan Rio de Janeiro 10'ncu sırada yer alıyor.

Foto - 1 - Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikler

1 - Abu Dabi, Birleşik Arap Emirlikler

Foto - 2 - DOHA, KATAR

2 - DOHA, KATAR

Foto - 3 - TAİPEİ, TAYVAN

3 - TAİPEİ, TAYVAN

Foto - 4 - QUEBEC, KANADA

4 - QUEBEC, KANADA

Foto - 5 - ZÜRİH, İSVİÇRE

5 - ZÜRİH, İSVİÇRE

Foto - 7 - DUBAİ, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

7 - DUBAİ, BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ

Foto - 8 - ESKİŞEHİR, TÜRKİYE

8 - ESKİŞEHİR, TÜRKİYE

Foto - 9 - MÜNİH, ALMANYA

9 - MÜNİH, ALMANYA

Foto - 10 - TRİESTE, İTALYA

10 - TRİESTE, İTALYA

Foto - LİSTEDE TÜRKİYE'DEN HANGİ ŞEHİRLER VAR? Antalya

LİSTEDE TÜRKİYE'DEN HANGİ ŞEHİRLER VAR? Antalya

Foto - BURSA

BURSA

Foto - İZMİR

İZMİR

Foto - İSTANBUL

İSTANBUL

Foto - Dünyanın turizm destinasyonlarının başında gelen Fransa'nın şehirleri ise listede gerilerde kaldı. Ünlü turizm şehri Nice 59 puanla 194'ncü sırada yer alırken Paris 46,7 puanla 312'nci sırada.

Dünyanın turizm destinasyonlarının başında gelen Fransa'nın şehirleri ise listede gerilerde kaldı. Ünlü turizm şehri Nice 59 puanla 194'ncü sırada yer alırken Paris 46,7 puanla 312'nci sırada.

Foto - BORDEAUX

​​​​​

BORDEAUX

Foto - LYON

LYON

Foto - PARİS

PARİS