Dörtlü Zirve sonrası Başkan Erdoğan'dan ilk açıklama

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile gerçekleştirilen 4'lü Zirve'ye başlık eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamalarda bulundu.

DÜNYA 17.03.2020 20:07:19 0
Dörtlü Zirve sonrası Başkan Erdoğan'dan ilk açıklama
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı Dörtlü Zirve'nin ardından önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

İşte Erdoğan'ın açıklaması;

"Bugün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Birleşik Krallık Başbakanı Boris Johnson ile video konferans yöntemiyle 4'lü bir zirve gerçekleştirdik.

Zirvede Koronavirüs ile mücadeleden İdlib'de yaşanan insani durum başta olmak üzere Suriye krizinin çözüm yollarına, sığınmacı meselesinden Türkiye-AB ilişkilerine kadar pek çok konuda kapsamlı değerlendirmeler yapma imkanı bulduk.

Bölgesel ve küresel düzeyde içinden geçtiğimiz bu zor süreçte, diplomasiyi ve iş birliği mekanizmalarını daha aktif bir biçimde işletecek, sorunlarımızı bir an önce çözüme kavuşturmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz."