Son Dakika!.. Van Çaldıran'da bir muhtar görevden alındı

Van'ın Çaldıran ilçesi Salahane Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Yığrap görevlilere yardım etmemek ve görevi ihmal gerekçesi ile görevinden alındı.

ÇALDIRAN 28.04.2020 17:10:05 0
Son Dakika!.. Van Çaldıran'da bir muhtar görevden alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İl dışından gelen bir kişinin korona virüs testinin pozitif çıkması sonucu karantinaya alınan Çaldıran’ın salahane Mahallesi Muhtarı Ali rıza Yığrap da görevden alındı.

Van Valiliği Çaldıran’ın Salahane Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Yığrap’ın görevden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre; Çaldıran’ın Salahane Mahallesi’nde bir kişinin koronavirüs testi pozitif çıktı. Bu nedenle 316 haneli 1315 nüfüslu mahalle karantinaya alındı.

Karantina uygulamasına neden olan süreçte Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yığrap’ın görevlilere yardım etmediği ve görevini ihmal ettiği belirlendi. Bunun üzerine soruşturma başlatan Çaldıran Kaymakamlığı Muhtar Ali Rıza Yığrap’ı geçici olarak görevden uzaklaştırdı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Çaldıran İlçesi Salahane Mahallesinde il dışından gelen 1 kişinin koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması nedeniyle 316 hane 1316 nüfuslu mahalle ilçe hıfzıssıhha kurulu kararıyla karantinaya alındı.”

Mahalle Muhtarı Ali Rıza Yığrap, ise görevlilere yardım etmemek, görevi ihmalden açılan soruşturmayla Çaldıran Kaymakamlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi