Dondurucu soğukta su arızası

Van Su ve Kanalizasyon İdaresi ekipleri mevsimin en soğuk anlarında bile çalışmaktan geri durmuyor.

ÇALDIRAN 21.01.2019 11:30:43 0
Dondurucu soğukta su arızası
Tarih: 01.01.0001 00:00

 VASKİ ekipleri, bildirilen arızalara ulaşmak ve halkın susuzluk sorununu gidermek için çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler Çaldıran’da ilginç bir durum ile karşılaştı.

Doğu Anadolu’da hüküm süren aşırı soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor. Van’da da devam eden ağır kış koşullarında ilginç görüntüler de kameralara yansıyor.

        Çaldıran’ın Tepeli(Sakızlı) Mahallesine de bir arızaya giden VASKİ ekipleri, patlayan suyun dev bir buz dağına dönüştüğünü gördü. 10 Mahalleye su sağlayan boru hattının patlaması ile meydana gelen mağduriyetin giderilmesi için ekipler seferber oldu. Kepçelerin yol açması sırasında ekiplerin yaban domuzlarıyla da karşılaşması ilginç durumlar ortaya çıkardı.

       VASKİ ekipleri kepçe ve kazma küreklerle buz dağını kırarak su arızasına ulaşmaya çalıştı. Saatler süren uğraşıdan sonra borunun olduğu yere ulaşılarak, 200’lük su borusu onarıldı.

          Günlerdir susuzluk çeken  Başeğmez, Burcakalan, Aşağı Kuyuncak, Yukarı Kuyuncak, Han, Bezirhane, Yağbasan,Altıyol, Koçovası ve Yassıtepe Mahalleleri saatlerce devam eden uzun ve yorucu çalışmadan sonra tekrar suya kavuşturuldu.

Ekiplerin aşırı soğuklarda verdiği inanılmaz mücadele mahalle halkı tarafından takdir edildi.