Çaldıran'da kayak sezonu açıldı

Van'ın Çaldıran ilçesinde bulunan kayak merkezi, sezonu açtı. Geçtiğimiz yıl kayakseverler tarafından büyük ilgi gören Çaldıran Kayak Merkezi'nin bu yılda birçok kayakseveri ağırlaması bekleniyor.

ÇALDIRAN 11.01.2022 10:30:28 0
Çaldıran'da kayak sezonu açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'a yaklaşık 109 kilometre uzaklıkta bulunan Çaldıran Kayak Merkezi, beklenen seviyede kar yağmasıyla sezonu açtı. İlk günden birçok kayakseveri ağırlayan Çaldıran Kayak Merkezi'nin, bu sezon büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Çaldıran Belediyesi tarafından kurulan ve Van'ın ikinci kayak merkezi olan Çaldıran Kayak Merkezi'nin önümüzdeki süreçte bölgenin gözdesi olması hedefleniyor.

Geçtiğimiz yıl Mart ayının sonuna kadar binlerce kişinin kayak, kayaklı koşu, rafting ve snowboard yaptığı ve çevre illerden de birçok kayak severin geldiği Çaldıran Kayak Merkezi, sezonu açtı.

Geçtiğimiz yıl yeteri seviyede kar düşmemesi nedeniyle Abalı Kayak Merkezi sezonu açamazken, birçok kayaksever Çaldıran Kayak Merkezi'ne gitmişti.  

Türkiye'nin en soğuk bölgelerinden biri olan 2 bin 50 rakımlı Çaldıran'da kurulan kayak merkezi, kayak severlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Doğal kristal karın ve rahat kayağın yapıldığı termal kayak merkezi, çevre il ve ilçelerden gelen kayak severlerin eğlenceli ve güzel zaman geçirdikleri bir yer haline geldi.

Öte yandan kayak merkezinin bulunduğu bölgedeki şifalı kaynak sularının da hayata geçmesi ile birlikte termal kayak merkezinin daha da cazip hale gelmesi hedefleniyor. Çaldıran termal kayak merkezine giden kayak severler snowboard, kayaklı koşu ve kuzey kombine sporlarını yapabiliyor.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz