Başkan Ensari’den, Çaldıran’a üniversite müjdesi…

Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, Çaldıran’da 2020’de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne bağlı Çocuk Gelişimi, Bilgisayara ve Otomasyon, Seracılık ve Madencilik Bölümlerinin faaliyete geçeceğini söyledi.

ÇALDIRAN 22.07.2019 18:30:57 0
Başkan Ensari’den, Çaldıran’a üniversite müjdesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00

  Çaldıran için hazırlanacak olan stratejik plan çalışması için gençlerle bir araya gelen Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari,  hayalinde olan birçok projeyi gençlerle birlikte hayata geçirmek istediğini söyledi.

       Yavuz Sultan Selim Ortaokulunun konferans salonunda yapılan buluşmaya Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden Prof. Dr. Menaf Turan, Prof. Dr. Reha Saydan, Öğretim Üyesi Dr. Adnan Yaviç, Ziraat Mühendisi Yusuf Taşkın, Çaldıran Eğitim ve Kültür Yardımlaşma Derneği'nden Burhan Kayar ve Mehmet Kural da katıldı. İlçenin birçok eksiklikleri olduğunu altını çizen Ensari, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinin ilçeye yapacağı katkıyı da dile getirdi.

          Toplantıda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne ait bölümlerin ilçede açılacağı müjdesini veren Başkan Ensari,  "2020 yılında öğrenci almaya başlayacak olan 3 bölümün hayata geçmesiyle birlikte İlçemizdeki gençlerimizde, gelecek ile ilgili çok olumlu bir atmosfer oluşacak” dedi.

          İDARİ BİNALAR HAZIR
       Çaldıran'da açılacak olan bölümlerin idari binalarının tamamlanma aşamasında olduğunu altını çizen Başkan Ensari, “Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’ne bağlı Çocuk Gelişimi, Bilgisayar ve Otomasyon,   Seracılık ve Madencilik Bölümleri 2020’de faaliyete geçecek. Bu bölümlere ile ilgili binalar bu sene lojmanlarıyla birlikte tamamlanacak. Bu binalar sıfırdan yapılmış binalardır.  Şuanda bu bölümler ile ilgili bütün alt yapılar tamamlanmış durumda. Müdürleri bile atanmıştır” şeklinde konuştu.