Van'da yol ortasındaki elektrik direkleri tehlike saçıyor

Van’da kentin birçok yerinde belediyeler tarafından yapılan yol genişletme çalışmalarıyla, yol ortasında kalan ve VEDAŞ tarafından yıllardır kaldırılmayan direkler büyük tehlike saçıyor.

BİLİM-TEK 21.07.2020 17:49:41 0
Van'da yol ortasındaki elektrik direkleri tehlike saçıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Belediyelerin trafiği rahatlatmak için, kentin birçok yerinde yaptığı yol genişletme çalışmaları VEDAŞ direkleri yüzünden işe yaramadı. Yapılan yol genişletme çalışmalarıyla yol ortasında kalan direkler VEDAŞ tarafından kaldırılmayınca, genişletilen yollarda tam randıman alınamıyor.

VATANDAŞLARDAN TEDAŞ'A ÇAĞRI

Kentin birçok yerinde yol ortasında bulunan elektrik direkleri, sürücülere zor anlar yaşatırken, zaman zaman trafik kazalarına da nede oluyor. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ve sürücüler, VEDAŞ’a seslenerek yol ortasında bulunan direklerin biran önce kaldırılmasın istedi. Van'da birçok bölgede böyle sorunların olduğunu belirten vatandaşlar, bu sorunların biran önce çözülmesi gerektiğini söylediler. Belediyelerin yaptığı yol genişletme çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirten vatandaşlar, yol ortasında kalan direkler yüzünden yolun tam anlamıyla kullanılamadığını ifade ettiler.

YOL ORTASINDAKİ DİREKLER KAZALARA DAVETİYE ÇIKARIYOR

Yol ortasında kalan direklerin kazalara davetiye çıkardığını belirten vatandaşlar, araç trafiğini olumsuz etkileyen elektrik direklerinin birçok kazaya da sebebiyet verdiğini söylediler. Sürücüler, yol genişletme çalışması sonrası yol ortasında kalan direklerin kendilerini endişelendirdiğini ifade ettiler. Konuyla ilgili Van Postası Gazetesi’ne konuşan sürücüler, özellikle gece saatlerinde yolun ortasındaki elektrik direklerinin tehlike saçtığını, fark edilmemesi halinde faciaya neden olabileceğini belirttiler.

VAN MÜZESİ ÖNÜNDE ELEKTRİK DİREKLERİNİN ÇİRKİN GÖRÜNTÜSÜ

21 milyon lira harcanarak Van Kalesi yanında yapılan ve kentin ekonomisine, turizmine çok büyük katkılar sağlaması beklenen Van Müzesi önünde, yol ortasındaki direkler şaşkınlık yaratıyor. Van Müzesi’ni ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler yol ortasında bulunan direkleri görünce büyük şaşkınlık yaşıyor. Durumu tepki gösteren vatandaşlar, bu tür çirkin görüntülerin ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ettiler. Bir yandan kentin tanıtımı için milyonlar harcanırken, bir yandan da elektrik direklerinin oluşturduğu çirkin görüntü, tepkilere neden oluyor. Kaynak: Van Postası Gazetesi