Sel bölgesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor

Van'ın İpekyolu, Başkale, Özalp, Muradiye, Erciş ve Çaldıran ilçelerinde etkili olan sağanak yağışın neden olduğu selin yaraları sarılmaya devam ederken, sel bölgesinde hasar tespit çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

BAŞKALE 4.08.2021 10:23:16 0
Sel bölgesinde hasar tespit çalışmaları sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da yıkıma sebep olan sel sonrası seferberlik ilan edilirken, bölgedeki çalışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor. Binin üzerinde hayvanın telef olduğu, birçok evin kullanılamaz hale geldiği sel bölgelerinde, hasar tespit çalışmaları da devam ediyor.

Van'ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları yapılırken, selden etkilenen diğer ilçelerde de çalışmalar sürüyor. Esenyamaç Mahallesi'nde 11 tane ev hasar görürken, birçok hayvan ise sele kapılarak telef olmuştu.

İlçelerde sel nedeniyle oluşan olumsuzluklar giderilirken, enkaz kaldırma ve hasar tespit çalışmaları da sürüyor. Van ve ilçelerinde yaşanan sel hayatı olumsuz bir şekilde etkilerken, selin yaraları sarılmaya çalışılıyor.

Meydana gelen sel felaketinin ardından Van Büyükşehir Belediyesi, İpekyolu Belediyesi, Karayolları Bölge Müdürlüğü, AFAD, UMKE, DSİ, İtfaiye, Emniyet, Jandarma ve Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürlüğü ekipleri seferber oldu.

Ekipler sel bölgesinde bir yandan balçık ve çamur temizliği yaparken, bir yandan da sular altında kalan evlerin tahliyesini yapıyor.

Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise Başkale, Özalp, Muradiye, Erciş ve Çaldıran ilçelerinde hasar tespit çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.