Çiftçiye tarlada ziyaret

Van Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan ile Başkale İlçe Tarım Müdürü Yunus Emre Tepe, fasulye ve nohut üretimi yapan çiftçileri tarlada ziyaret etti.

BAŞKALE 23.06.2020 10:38:38 0
Çiftçiye tarlada ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan ile Başkale İlçe Tarım Müdürü Yunus Emre Tepe, İlçe Tarım Mühendislerinden Necat Bodakçı, Ziraat Odası Genel Sekreteri Hadi Keçici, Tarım Danışmanı Tamer Gür, fasülye ve nohut ekimi yapan çiftçileri tarlada ziyaret etti.

Daha sonra bir açıklama yapan Ziraat Odası Başkanı Aşkan, üreticiye başından beri yaptıkları ziyaretlerin devam ettiğini belirterek, “Koronavirüse rağmen tarımsal ve hayvansal üretimde çiftçimiz üretime tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

"Özellikle şu ortamda, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımız ne kadar değerliyse, tarlada çalışan üreticilerimiz de o kadar değerli, kıymetlidir" diyen Aşkan; "Şu anda üreticimiz ülke ekonomisine özellikle bu korona çıktığından beri tarımda ciddi şekilde inadına çalışarak büyük destek vermektedir. Gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden çiftçimiz sahada çalışıyor. Üretmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İlçe Tarım Müdürü Yunus Emre Tepe de, şunları söyledi:

“Bu zor günlerde her zamankinden daha fazla hissedilen üretimin önemini biz yıllardır dile getirip üreticimizi baş tacı yapmış durumdayız. Çiftçi varsa, üretim varsa hayat var. Bu doğrultuda üreticimizin hak ettiği desteklemeleri alması gerekmektedir. Çok zor fiziki ve ekonomik şartlarda üretim yapan çiftçimiz her şeyin en iyisini hak ediyor. Elleri nasırlaşmış çiftçimizin emeğinin karşılığı hiçbir şekilde ödenemez. Bütün zorluklara rağmen üretimden vazgeçmeyen bütün çiftçilerimize kolaylıklar diliyorum.” 

Çiftçiler, ziyaretten dolayı Aşkan ve Tepe’ye teşekkür etti.

Haber: M.Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi