CHP'den sel bölgesine ziyaret

CHP Van İl Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinden oluşan heyet, sel felaketinin yaşandığı, ev ve ahırların yıkıldığı Başkale ilçesinde incelemelerde bulundu.

BAŞKALE 2.08.2021 20:48:13 0
CHP'den sel bölgesine ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale ilçe merkezine yaklaşık 60 kilometre uzaklıktaki 170 haneli Esenyamaç Mahallesi'nde  etkili olan sağanak, bölgede sele neden oldu. Bir hafta içerisinde ilçede üçüncü kez sel baskının yaşandığı Esenyamaç Mahallesi ve On İki Dere mezrasında bazı evler yıkıldı, bazıları hasar gördü, bazı hayvanlar da telef oldu.
Can kaybının yaşanmadığı sel felaketinde, yetkililerin önceden uyarı yapması büyük bir faciayı önledi.
CHP Van İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu, başkanlığında, yönetim kurulu üyelerinden oluşan heyet, selin büyük hasar oluşturduğu Esenyamaç Mahallesi'nde vatandaşlarla görüştü. Aşırı yağışlar sonucu çökme meydana gelen dere yatağında ve çöken istinat duvarı bölgesinde inceleme yapan heyet, vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

“BAŞKALE, AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ”

Böylesi bir afetin tekrar yaşanmaması için ciddi tedbirlerin alınması gerektiğini belirten CHP'li Bedirhanoğlu, "Son bir hafta içerisinde 3 kez sel felaketi yaşayan Başkale ilçemizde yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe başkanlarımızla birlikte incelemelerde bulunduk. Gerçekten yurttaşlarımız çok büyük bir mağduriyet yaşıyor. Onlarca ev ve ahır yıkılmış. Önümüz kış, halk kara kara düşünüyor. 'Ne yapacağız, nasıl barınacağız' diye düşünüyor. Acilen bölgede afet konutları yapılmalı. Öte yandan bölge halkının tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık. Sel de maalesef en çok bu iki geçim kaynağını vurmuş. Son iki hafta içerisinde yüzlerce hayvan telef olmuş, tarlalar sular altında kalmış, taşkınlar meyve ağaçlarını adeta kökünden söküp sürüklemiş, yani durumu vahim. Başkale'nin acilen afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Görüştüğümüz yurttaşların da talebi bu yöndedir. Yurttaşlar, vergi borçlarının ertelenmesini, hayvan ve ekim zararının karşılanmasını istiyor." dedi.

"BAŞKALE'DEKİ TALEPLER CHP GENEL MERKEZİNE İLETİLECEK"

CHP Van İl Başkanı Bedirhanoğlu, sel bölgesinde yapılan incelemenin raporlaştırılarak CHP genel merkezine sunulacağını da ifade ederek, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkenin içinde bulunduğu durumdan endişe duyuyoruz. Bir yandan akdeniz ve güney kıyılarda devam eden yangınlar diğer yandan bölgedeki sel felaketi. Umarım ülke olarak bu olumsuz durumdan bir an önce kurtuluruz. Başkale ilçemizde yurttaşların taleplerini dinledik, not ettik. Bu talep, istek ve önerileri raporlaştırıp genel merkezimize sunacağız. Partimiz Manavgat'ta, Bodrum'da, Marmaris'te nasıl ki yurttaşlarının yanın da ise Van'da da Başkale'de de yurttaşlarının her zaman yanındadır. Afetlerde yaşamını yitirenlere rahmet diliyorum, yararlılarımıza da Allah acil şifalar versin." diye konuştu.