Büklümdere Mahallesi'ne sulama tesisi yapılıyor

Kırsal kalkınmanın sağlanması ve kent merkezine göçün önlenmesi hedefiyle tarımsal yatırımlarını hız kesmeden sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, Van'ın Başkale İlçesi, Büklümdere Mahallesi'ne sulama tesisi kazandırıy

BAŞKALE 26.08.2021 10:06:13 0
Büklümdere Mahallesi'ne sulama tesisi yapılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bir taraftan kaliteli üretimin sağlanması ve ürünlere yeni pazarlar bulunması noktasında çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, tarım arazilerinin suyla buluşması için sulama göletlerini ve tesislerini tek tek hayata geçiriyor.

Kent genelinde tarım potansiyelinin yüksek olduğu bölgelere sulama göletleri kazandıran Van Büyükşehir Belediyesi, Van'ın Başkale İlçesi, Büklümdere Mahallesi'ne ise sulama tesisi yapıyor.

Van Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından, kırsal bölgelerde kalkınmanın sağlanması amacıyla hayvan içme suyu göletleri ve tarımsal sulama tesisleri yapılmaya devam ediyor. Özellikle yaz aylarında mera ve otlak hayvanlarının su ihtiyacı bu göletlerden karşılanırken, tarım arazileri de bu tesislerle birlikte suyla buluşuyor.

Tarım arazilerinin sulama ihtiyacını karşılamak için harekete geçen Van Büyükşehir Belediyesi, Van Başkale İlçesi Büklümdere Mahallesi'ne yeni sulama tesisi kuruyor. Kurulacak olan tesis ile tarım arazileri suyla buluşacak.

Kırsalda atıl durumda olan gölet ve kanalları temizleyerek, tekrardan çiftçilere kullanma imkânı sunan Van Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da yeni gölet ve tesislerle çiftçileri suyla buluşturmaya devam ediyor.

Van genelinde tarım ve hayvancılığın gelişmesine yönelik çalışmalarını sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, kırsal alanlarda kullanıma elverişsiz hayvan içme suyu ve arazi sulama göletlerinin temizliklerini yaparak tekrardan çiftçinin kullanımına sunmanın yanı sıra, yaptığı yeni yatırımlarla da, hayvancılık ve tarımın gelişmesine katkı sunuyor.

Van'ın Başkale ilçesi Büklümdere Mahallesi'nde yapılacak olan sulama tesisinde, çalışmaların önümüzdeki günlerde başlayacağı ve tesisin 1 yıl içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun