"Bitmeyen Yolculuk-6" Başkale Esenyamaç sel felaketi

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç mahallesinde 1 Ağustos Perşembe günü etkili olan yağışın ardında sel oluşmuş, akabinde birçok ev yıkılırken yüzlerce hayvanda telef olmuştu.

BAŞKALE 14.08.2021 13:37:51 0
"Bitmeyen Yolculuk-6" Başkale Esenyamaç sel felaketi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Van’ın Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç mahallesinde 1 Ağustos Perşembe günü etkili olan yağışın ardında sel oluşmuş, akabinde birçok ev yıkılırken yüzlerce hayvanda telef olmuştu.

Sel felaketinin yaşandığı andan itibaren yetkililer mahalleye intikal etmiş ve çalışmalar başlatmıştı. Yaralar sarılırken Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki AK Parti heyeti tekrar selin yaşandığı mahalleye giderek çalışmaları yerinde inceledi.

YOLLARIN TEKRAR AÇILMASI İÇİN ÇALIŞILIYOR

Vangölü Tv’ye konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez; “Birçok ilçemizde sel etkili oldu. Bunlar içerisinde en çok hasar gören Esenyamaç köyümüz oldu. Hayatı normale döndürebilmek, gelebilecek yeni bir selden köylüyü kurtarabilmek için Devlet Su İşleri (DSİ), Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyemiz köy için seferber olmuş durumda. ” dedi.

VATANDAŞLARIMIZ ÇALIŞMALARDAN MEMNUN

Van’da yaşanan sel felaketinden dolayı vatandaşın ihtiyaçlarını yerinde görmek üzere ilçeye geldiklerini belirten AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da, “Burada yaşanan acılar hepimizin acısıdır. Sel geriye sadece taşlar bırakıp gitmiş. Vatandaşlarımız hepsi yapılan çalışmalardan memnun.” Şeklinde konuştu.

Selin meydana geldiği ilk 24 saatte bütün yerlerde içme suyunu sağladık diyen VASKİ Genel Müdürü Kaplan ise, “Esenyamaç mahallesi ve buna bağlı iki mezramız selden en çok etkileneler arasında yer alıyor. Başkale ilçemizde 21 yerleşkede içme suyu isale hatlarımız, su depolarımız gibi muhtelif yerlerde hasarlar oluştu. Geçici de olsa yüzeyden döşemeler yaparak mahallelerdeki bütün yerlere içme suyu ve kullanma suyunu vererek ihtiyaçlarını karşıladık.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Van İl Başkanı Osman Nuri Gülaçar ise “Batıda olan orman yangınları doğuda ise sel felaketi yaşanıyor herkese çok geçmiş olsun. Milletçe çok üzgünüz bizi teselli eden tek şey can kaybının olmamasıdır.

Günlerdir kalbimiz ve yüreğimiz burada atıyor diyen Ak Parti Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir de “Esenyamaç mahallesinde gerçekten mağdur olmuş vatandaşımız var” Şeklinde konuştu.

AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ise, “Türkiye’nin her tarafında bir affet yaşanıyor. Bir taraftan sel, bir taraftan yangın. Allah beterinden saklasın farklı şeyler meydana geliyor.  Acılara ortak olmak için bugün Esenyamaç mahallesine geldik ve Cumhurbaşkanımızın selamlarını getirdik”  dedi.

Selzedelere yapılan ziyarete, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, DSİ Bölge Müdürü Ayhan Şahna, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Balıkesir Milletvekili Pakize Mutlu Aydemir, Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, AK Parti Van milletvekilleri Osman Nuri Gülaçar, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ve parti yetkilileri katıldı.

Kaynak: Van Gölü TV

Programın Tüm detayları videoda sizlerle…