Başkaleli çiftçi, ürünlerini toplamaya başladı

Başkale İlçesinin Örencik Mahallesi’nde yaşayan ve Başkale Ziraat Odasına kayıtlı çiftçi Naci Baydar, meyvecilik faaliyetleri içerisinde ürettiği ürünlerini toplamaya başladı

BAŞKALE 4.11.2020 11:12:59 0
Başkaleli çiftçi, ürünlerini toplamaya başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çiftçi Naci Baydar'a ait elma bahçesinde toplanan elmalar özenli bir şekilde kasalara doldurulup satışa sunuluyor.
Üretici Baydar, “Mayıs ayında sulama işlemelerine başlıyoruz. Bu işlemi Temmuz ayına kadar sürdürüyoruz. Meyve ağaçlarının bakımları çok zor oluyor. Sulama ve ilaçlama gibi bir çok bakımdan geçiyor. Bu nedenle bu işten anlamayan ya da yeni başlamış çiftçilerimizin meyve bakıcılığı konusunda da bilgilendirilmesi gerekiyor" dedi.
Bakımları kadar toplamalarının da zor olduğunu söyleyen Baydar, "Ekim ayında hasadı toplamak için kolları sıvıyoruz. Topladığımız meyveleri mahalledeki çocuklara da dağıtıyoruz” diye konuştu.

"SOFRALARIMIZI BOŞ BIRAKMAYACAĞIZ" 

Vatandaşlara seslenerek, "Günde bir elma obez olma" diyen Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan ise, "Elmayı doktorlarımız da öneriyor. Biz üretiyoruz, sofralarımızı boş bırakmayacağız, afiyet olsun. Her konuda çiftçimizin yanındayız" dedi.  
Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, Naci Baydar'ı telefonla arayarak, üretimi için kendisini tebrik etti, güzel girişimi için kendisine teşekkür etti.
 / M.Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi