Başkale’de 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursları veriliyor

Van’ın Başkale ilçesinde, küçükbaş hayvanların beslenmesi ve yönetimi ile ilgili olarak çiftçilere yönelik bilgilendirme kursları gerçekleştiriliyor.

BAŞKALE 8.04.2021 10:30:31 0
Başkale’de 'Sürü Yönetimi Elemanı' kursları veriliyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tepebaşı Mahallesi İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda “Sürü Yönetimi Elemanı” adı altında verilen kurslara 376 çiftçi katılıyor.
Başkale Ziraat Odası Başkanlığı ve Başkale Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen kurslarda, Başkale Ziraat Odası Mühendisleri çiftçilere gerekli bilgilendirmede bulunuyor.

KONU BAŞLIKLARI NELER? 

Edinilen bilgilere göre, kursiyer çiftçilere; koyun ve keçi ağılı kurabilme, koyun ve keçi ırkını seçebilme, küçükbaş hayvanları besleme ve bakımını yapabilme, çoğaltabilme, bulaşıcı ve yetiştirme hastalıklarına karşı koruyabilme ve mücadele edebilme, biyogüvenlik uygulamalarına hâkim olma, sağım yapabilme, süt verimi, mera ve merada otlatma, yemleme gibi konularda bilgiler aktarılıyor.

ESKİ HÜKÜMLÜLER DE VAR

Kurstan ayrıca İŞKUR kapsamında, eski hükümlüler de yararlandırılıyor.
Kursun sonunda başarılı olan kursiyerlere, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından “Sürü Yönetimi Elemanı” sertifikası verilecek.

KURSUN AMACI

Kursun amacına ilişkin açıklama yapan Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, “Amacımız, bilinçli hayvan üreticileri oluşturabilmek. Aynı zamanda yetiştirici koşullarında iyi bir sürü yönetimi bilgisine sahip olmaktır. Kış günlerini eğitimlerle geçirerek zamanı değerlendirmeyi hedefledik. Yoğun ilgi var. Bu da bizleri mutlu etti.”dedi.
Haber: Adil HARMANCI

Prestij Haber Merkezi Editör: