Başkale’de, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif’anma programı…

Başkale İlçesinde İstiklal Marşı’nın kabulünün 99. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısı ile bir kutlama programı düzenlendi.

BAŞKALE 12.03.2020 18:00:27 0
Başkale’de, İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif’anma programı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda Merkez Başkale İlkokulu öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu olduğu programa, Kaymakamımız ve Belediye Başkan V. Asım Solak, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Hüsni Bozkurt Uza, Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Kılınç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk, İlçe Emniyet Müdürü Adil Metin,  kamu kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

    Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, öğrenciler tarafından hazırlanıp sunulan şiirlerin okunması, oratoryo gösterimi ve istiklal marşının işaret dili ile okunmasıyla devam etti. İstiklal Marşının kabulü isimli tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

   Okullar arasında düzenlenen ’İstiklal Marşını en güzel okuma’ yarışmasında dereceye giren öğrencilerin milli marşı okumaları ve öğrencilere çeşitli hediyelerin verilmesiyle program sona erdi.Van Bölge Gazetesi