Başkale’de İş-Kur TYP kura çekimi...

Van’ın Başkale ilçesinde İŞKUR Toplum Yararına Programı kapsamında, okullarda görevlendirilecek temizlik çalışanları ve özel güvenlik görevlileri belirlendi.

BAŞKALE 26.09.2020 11:57:26 0
Başkale’de İş-Kur TYP kura çekimi...
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Başkale ilçesinde İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında okullarda 2020-2021 eğitim öğretim yılı süresince görevlendirilecek temizlik görevlileri ve özel güvenlik görevlileri kura ile belirlendi.

   Temizlik, bakım onarım için 65 kişinin çalışacağı iş alanına 278 kişi, okullarda güvenlik görevlisi olarak çalışmak için alınacak iş ilanına 62 kişi başvuru yaptı.

   Başkale Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 65 temizlik personeli ve 10 güvenlik personeli olmak üzere 75 kişi kura ile belirlendi.

        Korona virüs tedbirleri çerçevesinde Başkale Yatılı bölge Orta Öğretim İlkokulu Konferans salonunda gerçekleştirilen kura çekiminde İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Özkara kura öncesi yaptığı açıklamada, "Okullarımızda istihdam etmek üzere temizlik ve güvenlik alanında bizlere destek olacak arkadaşlarımızı seçmek için burada toplandık. Özellikle kırsal mahallelerimizde büyük Okullarda çalışacak arkadaşlara daha çok iş düşecek hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Hem sizlere, hem okullarımıza 2020-2021 eğitim-öğretim yılında yapacağımız güzel çalışmalar olacaktır" dedi.
Başkale NOTER liği ekibi tarafından ve milli eğitim müdürlüğündeki görevli personeller tarafından  yapılan kura çekiminde TYÇP kapsamında çalıştırılacak 75 kişi için, 75 asil 75 yedek isim belirlenerek kura sona erdi.