Başkale’de haşere ile mücadele çalışması…

Başkale Belediyesi tarafından ilçede çoğalan haşerelere karşı mücadele başlatıldı. Özellikle vatandaşı hem rahatsız eden hem de sağlığına zarar veren sineklere karşı, ilaçlama çalışması yapılıyor.

BAŞKALE 10.08.2017 19:08:11 0
Başkale’de haşere ile mücadele çalışması…
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Başkale İlçesinde sağlık problemlerinin önüne geçmek için Başkale Belediyesi İlaçlama ekipleri, ilçenin hemen hemen tüm noktalarında günde iki kez ilaçlama çalışması yapıyor. 

   Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yaz aylarında yapılan ilaçlama çalışmaları sıcak günlerde ortaya çıkan sağlık problemlerinin de önüne geçiyor. Her gün yapılan ilaçlama ile ilçenin tüm bölgeleri dezenfekte edilirken ekipler, cadde ve sokaklarla birlikte dere yataklarını da ilaçlayarak haşerelerin yayılmasının önüne geçmeye çalışıyor.

   Uzman ekipler tarafından hazırlanan ve Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığından onaylı olan ilaçlar sıcak yaz aylarında oluşan mikropların, bakterilerin insana ve çevreye olan etkisini minimum seviyeye indiriyor. Başkale belediyesinin ilçenin cadde ve sokaklarında yapılan ilaçlama çalışmalarının yanı sıra mahallelere bırakılan çöp konteynırlarını da belirli aralıklarla dezenfekte ediyor.

   Vatandaşların sağlığını tehlikeye atmayacak düzeyde hazırlanan ilaçlama yaz sezonun sonuna kadar belirli aralıklarla kullanılmaya devam edeceği ifade edildi. Bölge: Necat Teyfun