Başkale’de çiftçi bilgilendirme faaliyetleri sürüyor

Van Başkale Ziraat Odası tarafından ilçedeki çiftçilere yönelik başlatılan bilgilendirme ve sorunları tespit etme çalışmaları sürüyor.

BAŞKALE 13.01.2021 13:13:01 0
Başkale’de çiftçi bilgilendirme faaliyetleri sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale Ziraat Odası, kış aylarında çiftçiye yönelik bilgilendirme ve var olan sorunları rapor haline getirme faaliyetlerine devam ettiğini açıkladı.
Oda bünyesinde görev alan Tarım Danışmanı Ziraat Mühendisleri, mahalle mahalle dolaşarak çiftçilerin sorunlarını dinliyor. 
Mühendisler, çiftçilere verimli üretim konusunda bilgiler aktarırken, bahar aylarıyla birlikte nasıl bir yol izlemeleri gerektiği konusunda da teknik bilgiler aktarıyor.  
Başkale Ziraat Odası Tarım Danışmanlarından Sibel Özdel ile Zeynep Özer’in önceki gün de odanın danışmanlık hizmetlerinden yararlanan Gedikbaşı ve Azıklı mahallelerine giderek buradaki çiftçiyi evlerinde ziyaret ettiği belirtildi.
Tarım danışmanlarının çiftçilerin sorunlarını not alarak, takıldıkları konular hakkında da bilgilendirdikleri kaydedildi. 
Oda tarafından yapılan açıklamada, tarımsal danışmanlık çerçevesinde çiftçi ziyaretlerinin, eğitim ve bilgilendirme çalışmalarının devam edeceği ifade edildi.  
Haber: M.Selim KURT

Prestij Haber Merkezi