Başkale’de 3 mahalle selden olumsuz etkilendi

Van’ın Başkale ilçesinde iki gün üst üste süren yağmur nedeniyle oluşan selde, 3 mahallede birçok bağ ve bahçe, devrilen kaya parçaları, çakıl taşı ve toprak kütleleri altında kaldı. Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, ol

BAŞKALE 3.07.2020 11:00:40 0
Başkale’de 3 mahalle selden olumsuz etkilendi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş’in ardından Başkale ilçesinde de iki gün süren yağmurun sele dönüşmesiyle tarım bölgelerinde tahribatlar meydana geldi.

EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ

Edinilen bilgilere göre, Başkale’ye bağlı Yeni Mahalle, Albayrak ve Bölekli mahallelerinde meydana gelen selde ekili alanlar, bağ ve bahçeler sel sularının sürüklediği kaya parçaları, çakıl taşları ve toprak kütlelerinin altında kaldı.

ZİRAAT ODASI VE TARIM MÜDÜRÜLÜĞÜ’NDEN İNCELEME

Yağmurun dinmesi ardından bölgeye giden Başkale Ziraat Odası ve İlçe Tarım Müdürlüğü’nden oluşan heyet incelemelerde bulundu.
Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan ile İlçe Tarım ve Orman Müdürü Yunus Emre Tepe, İlçe Tarım Mühendislerinden Mehmet Sıddık Yaşa, Necat Bodakçı, Veteriner Hekim Burak Sekili ve Tarım Danışmanı Tamer Gür’den oluşan heyet selden zarar gören çiftçilerden bilgi aldı ve gereken desteğin sağlanması için girişimde bulunacaklarını söyledi.

“ZARARIN BOYUTU BÜYÜK”

Her üç mahallede oluşan zararla ilgili bilgi veren Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, şunları söyledi:
“Ürünleri selde zarar gören çiftçilerimizin beklentilerini ve sorunlarını dinlemek gittik, inceleme ve görüşmeler yaptık. Buradaki zararın boyutu büyük. Çiftçilerimizden aldığımız bilgileri ve talepleri Genel Başkanımız sayın Şemsi Bayraktar’a ileteceğiz.”

Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi