Başkale Kaymakamlığı tarafından yeni bir iş yeri hizmete açıldı

Başkale Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen ‘CAFEMSİ’ adlı Türk Mutfağı vatandaşların hizmetine açıldı.

BAŞKALE 2.05.2019 21:17:55 0
Başkale Kaymakamlığı tarafından yeni bir iş yeri hizmete açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Merkezi Projesi Kapsamında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile paydaş yürüttüğü “Türk Mutfağı” kursunu faaliyete geçirildi.


        Kurs öğreticisi ve kursiyerler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca kendilerine temin edilen malzemelerden Halk Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki mutfakta Türk mutfağına özgü yemekler, tatlılar gibi ürünler üretiyor.


      Üretilen bu ürünlerin hizmete sunulacağı CAFEMSİ İlçe Kaymakamı Asım Solak, Garnizon Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul, Cumhuriyet Savcısı Bünyamin Kılınç ile birlikte kurum amirleri ve vatandaşların katılımıyla açıldı.


      Açılışta konuşan Kaymakam Solak, “Biz burada Sosyal Yardımlaşma ve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğü ortak işletmemizin açılışını yapacağız. Bu kafeyi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kursta kursiyerlerin yapmış olduğu yemeklerin teşhirini ve satışını yapmak üzere açmış bulunmaktayız. Burada elde edilecek gelirler kursun devamının sağlanması ve kız öğrenci olan kursiyerlerin ailelerinin ve kendilerinin gelirlerine katkı sağlamak amacıyla ürünlerin satışı yapılacaktır. Kafemizin tüm halkımıza şimdiden hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ederim.” dedi.


Kafe yapılan duaların ardından açılışı gerçekleştirildi.
Açılış programı davetlilere yapılan ikramların ardından son buldu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi