Başkale çiftçisine ikinci çağrı

Birçok çiftçinin kayıtlarını güncellemediği öğrenilen Van’ın Başkale ilçesinde, çiftçilerin kayıtlarını yenilemesi için daha önce çağrı yapan Başkale Ziraat Odası, ikinci bir çağrıyla çiftçilerin kayıtlarını yenilemeleri

BAŞKALE 15.06.2019 10:39:35 0
Başkale çiftçisine ikinci çağrı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, Başkale’de birçok çiftçi, çiftçilerin çeşitli desteklerden ve ayrıcalıklardan yararlanabilmesi için gerekli olan Çiftçi Kayıt Sistemi’ni (ÇKS) henüz yenilemedi.

28 HAZİRAN SON GÜN

Konu ile ilgili olarak daha önce açıklama yapan Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, bunun üzerine ikinci bir açıklama yaptı.

Kayıtların güncellemesi için kısa bir sürenin kaldığını hatırlatan Aşkan, çiftçilere 28 Haziran Cuma gününe kadar kayıtlarını güncellemelerini istedi.

“MAĞDUR OLMAYIN!”

Odaya üye çiftçilerin mağdur olmamaları için belirtilen tarihe kadar ÇKS güncellemelerini yaptırmaları gerektiğini ifade eden Aşkan, “ÇKS başvurusu bulunmayan üreticilerimizin yıl içerisinde mazot, kimyevi gübre ve prim uygulamaları gibi tarımsal faaliyetlere ilişkin desteklemelerden yararlanmaları mümkün olmayacak.” dedi.

“AYRICALIKLARDAN YARARLANAMAZLAR”

Kayıtlarını güncellemeyen çiftçilerin diğer bazı ayrıcalıklardan da yararlanamayacağını hatırlatan Aşkan, şunları kaydetti:

“Ayrıca herhangi bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda prim borcu erteleme, Zirai Kredi Borç ertelemesi veya yapılacak her türlü tarımsal desteklemelerden faydalanmaları mümkün olmayacaktır. Çiftçilerimizin mağduriyet yaşamamaları adına ÇKS başvurularını ertelemeden mutlaka 28 Haziran 2019 Cuma gününe kadar yaptırmaları gerekmektedir.”
Haber: M. Selim KURT

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi