Başkan SABIRLI'dan Malazgirt Zaferi 949. Yıl dönümü Mesajı

Bahçesaray Ak parti ilçe başkanı cumali SABIRLI , Malazgirt Zaferi'nin 949. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

BAHÇESARAY 26.08.2020 15:40:27 0
Başkan SABIRLI'dan Malazgirt Zaferi 949. Yıl dönümü Mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Başkan SABIRLI; Anadolu’nun kapılarını bizlere  açan şanlı mühür Malazgirt Zaferinin 949. yıl dönümü  kutlu olsun. Biz bu coğrafyada hiçbir zaman gelip geçici olmadık, olmayacağız ; Malazgirt Zaferi Türklerin Anadolu’ya açılan zaferinin şanlı mührüdür. Türk milletinin bin yıllık kaderi olan bu topraklarda Sultan Alparslan önderliğinde 26 Ağustos’ta büyük bir destan yazılmıştır. Malazgirt Zaferi gök kubbe altında sembolleşen iki kardeş toplumun sonsuza kadar sürecek birlikteliğinin nişanesidir. Gücünü maneviyatından alan milletimiz, tarih boyunca eşsiz zaferler kazanarak, Anadolu´nun Türklerden başka bir millette vatan olmayacağını sayısız kez ispat etmiştir. Malazgirt Zaferi ve sonrasında yaşananlar bunun en büyük göstergesidir.

Başkan SABIRLI  ; Bizim medeniyetimiz, fetih medeniyetidir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi, asıl fetih, gönüllerin ve zihinlerin fethidir. Şeyh Edebali'nin "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla bin yıldır bu topraklar üzerinde Türk-İslam Medeniyeti'ni kuran ve adaletle yöneten ecdadımızın aziz mirasına sahip çıkıyor, bu mirası zirveye taşımak için gönülleri fethetmeye devam ediyoruz. Bu anlamlı gün vesilesiyle gök kubbede hoş bir seda bırakma gayesi içerisinde sahip çıktığımız, hizmet ettiğimiz bu miras uğruna şehadete eren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Geçmişimizdeki gibi birliğimizin, beraberliğimizin daim olmasını diliyorum. Malazgirt Zaferi'mizin 949. Yılı kutlu olsun.