Ak Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı Van Gölü TV’ye konuştu

2012 yılından beri Bahçesaray İlçe Başkanlığı görevini ifa eden Sabırlı, Ak Parti’nin ilçede yaptığı çalışmaları Van Gölü TV’ye aktardı.

BAHÇESARAY 10.07.2021 17:39:10 0
Ak Parti Bahçesaray İlçe Başkanı Cumali Sabırlı Van Gölü TV’ye konuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

2009 yılında Bahçesaray İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı görevi ile başlayan serüven, 2012 yılında İlçe Başkanlığı ile devam etmekte. Parti olarak ilçede yapılan çalışmaları anlatan Cumali Sabırlı aynı zamanda herkesi de Bahçesaray’a davet ediyor.

Sabırlı kendi dönemlerinde ilçenin adeta şahlandığını, hak ettiği yola doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirterek şunları kaydetti:

‘’Bahçesaray Ak Parti’den önce çok az hizmet alan bir ilçeydi. Cumhuriyet tarihinden bu yana AK Parti iktidarından sonra hak ettiği hizmete kavuştu. Gerek eğitim gerek sağlık, ulaşım ve turizm sektörü olsun bütün bu hizmetleri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile aldık. İlçemize çok güzel bir hastane yapıldı ve şu an o hastane yetersiz geldiği için yeni bir ihale daha açıldı ve 25 yataklı yeni hastanemizin temeli de önümüzdeki hafta atılacak. Daha önce ‘Bahçesaray 6 ay Van’a, 6 ay Allah’a bağlıdır’ deniliyordu, yol sıkıntısı yaşıyorduk. Allah’a şükürler olsun ki 2014’ten bu yana yolumuzda bir sıkıntı yok, yolumuz açık. Şu anda iki ayrı alternatif alanda Bahçesaray-Karabet yolunda 14 kilometrelik bir tünel çalışması var, aynı şekilde Bahçesaray-Hizan arası Soğuksu mevkiinde sondaj çalışmaları yapılıyor, 2. Tünel çalışması da orada devam ediyor. İlçemizin birçok noktasında Belediye Başkanımız Meki Arvas, Karayolları Bölge Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri’nin çalışmalarıyla güzel işler yapılıyor. ‘’

Bahçesaraylı gençler birçok ülkede eğitim görür hale geldi

Bahçesaray’da eğitim hizmetlerini ‘Ak Parti’den önce ve Ak Parti’den sonra’ olarak ikiye ayırdıklarını belirten Sabırlı, ‘’Ak Parti’den önce ilçede 2-3 tane okulumuz vardı ve okuyan öğrenci sayısı bir elin parmaklarını geçmezken şu an birçok ülkede eğitim gören öğrencilerimiz var. Artık her köyümüzde hatta mezralarımızda okullarımız mevcut. Geçen yıl dört tane okulun temelleri atıldı, Çatbayı Köyü okulumuzun inşası bitmek üzere, Liman Köyü okulumuzun inşası tamamlandı, Kaşışçılar okulunun da ihalesi yapıldı. Anlayacağınız şu an eğitim olsun, turizm olsun her alanda Bahçesaray hak ettiği noktaya doğru gidiyor. Tesis çalışmaları da var, gençlik merkezleri ve spor alanlarımız var. Ak Parti çalışıyor, çalışmaya da devam edecek. Yaptığımız çalışmalar yetiyor mu? Yetmiyor. Halkımız daha güzel hizmetleri hak ediyor, büyüklerimiz ve belediye başkanımızla beraber kalan eksikleri de görüp yerine daha güzel hizmetleri yapmayı da Rabbim bizlere nasip etsin diyorum.’’

‘Karla kışla değil, farklı güzelliklerimizle anımsanmak istiyoruz’

‘’Bahçesaray’ın sadece karla kışla, yol kapanmalarıyla anımsanması yanlıştır. İlçemiz başta dini turizm olmak üzere, doğal güzellikleri ile balı, cevizi ve en önemlisi misafirperverliği ile bilinmelidir. Bu nedenden dolayı insanların gelip misafirimiz olmalarını, ilçenin güzel atmosferini görmelerini istiyoruz.’’ diye konuştu.

DETAYLAR PEK YAKINDA VAN GÖLÜ TV’DE SİZLERLE OLACAK

VAN GÖLÜ TV/Yunus Yılmaz