Yasaklar bu akşam 21.00'den itibaren başlıyor! İşte detaylar...

Koronavirüse karşı alınan yeni tedbirler doğrultusunda bazı kısıtlamalar hayatımıza tekrar girdi. Peki bu akşam 21.00 itibariyle başlayacak kısıtlamalar neler? İşte detaylar...

ASAYİŞ 1.12.2020 21:00:13 0
Yasaklar bu akşam 21.00'den itibaren başlıyor! İşte detaylar...
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazartesi akşamı gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada bundan sonra haftasonu tamamen, haftaiçi de kısmen sokağa çıkma yasağı uygulanacağını söyledi.

#2

Foto - Hafta içleri yasaklar 21.00-05.00 saatleri arasında olacak. Haftasonu uygulanacak olan yasaklar da her cuma 21.00'de başlayıp, pazartesi 05.00'e kadar aralıksız uygulanacak.

Hafta içleri yasaklar 21.00-05.00 saatleri arasında olacak. Haftasonu uygulanacak olan yasaklar da her cuma 21.00'de başlayıp, pazartesi 05.00'e kadar aralıksız uygulanacak.

#3

Foto - Yasaklar, bugün 21.00 itibariyle başlıyor. Peki tüm illerde uygulanacak olan kısıtlamalar neler? İşte madde madde detaylar...

Yasaklar, bugün 21.00 itibariyle başlıyor. Peki tüm illerde uygulanacak olan kısıtlamalar neler? İşte madde madde detaylar...

#4

Foto - Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

Restoranlar paket servis haricinde hizmet veremeyecektir.

#5

Foto - Önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

Önceki genelgelerde belirtilen istisnalar hariç 65 yaş üstü ve 20 yaş altı toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

#6

Foto - Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir.

Ana sınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecektir.

#7

Foto - Mevlit, taziye, gün, yılbaşı kutlaması gibi etkinlikler yapılamayacaktır.

Mevlit, taziye, gün, yılbaşı kutlaması gibi etkinlikler yapılamayacaktır.

#8

Foto - Cenaze namazları yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecektir.

Cenaze namazları yakınları dahil en fazla 30 kişiyle kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçemeyecektir.

#9

Foto - Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

Hamam, sauna, masaj salonu, yüzme havuzu, lunapark gibi yerler faaliyetlerine ara verecektir.

#10

Foto - Umumi hıfzıssıhha kurulları AVM'lerin aynı anda kabul edebileceği kişi sayısını belirleyecek, girişte HES kodu zorunlu olacak.

Umumi hıfzıssıhha kurulları AVM'lerin aynı anda kabul edebileceği kişi sayısını belirleyecek, girişte HES kodu zorunlu olacak.

#11

Foto - Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10 ile 16 arası uygulanabilecektir.

Kamu kuruluşlarının mesai saatleri 10 ile 16 arası uygulanabilecektir.

#12

Foto - 50 kişiden fazla çalışanı olan işyerlerinde mevcut iş sağlığı veya güvenliği uzmanı tarafından salgın tedbirlerinin uygulanması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

50 kişiden fazla çalışanı olan işyerlerinde mevcut iş sağlığı veya güvenliği uzmanı tarafından salgın tedbirlerinin uygulanması sıkı bir şekilde denetlenecektir.

#13

Foto - 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı vatandaşlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip gelebilecek.

#14

Foto - Ganyan, iddia ve milli piyango bayilerinde içeriye müşteri kabul etmeksizin sadece kupon/ganyan yatırma işleminin yapılabilecek

Ganyan, iddia ve milli piyango bayilerinde içeriye müşteri kabul etmeksizin sadece kupon/ganyan yatırma işleminin yapılabilecek

#15

Foto - Nikah tönrelerinde 30 kişi kısıtlaması olacak.

Nikah tönrelerinde 30 kişi kısıtlaması olacak.