Vefa ekibine hain saldırı sonrası 38 gözaltı

Kalleş saldırı sonrası dev operasyon: Çok sayıda gözaltı Van'ın Özalp ilçesinde Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik kalleş saldırıyla ilgili 38 kişi gözaltına alındı.

ASAYİŞ 15.05.2020 12:57:21 0
Vefa ekibine hain saldırı sonrası 38 gözaltı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Açıklamayı Van Valiliği yaptı. Salgın tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi’ne yardım götüren vefa sosyal destek ekibine düzenlenen kalleş saldırı ile ilgili ilçe merkezi ve çevre mahallelerde birçok adrese baskın düzenlendi.

Biri ilçe başkanı 6 HDP'li gözaltında

Güvenlik güçleri, olayla ilgisi olduğu değerlendiren 38 kişiyi gözaltına aldı.

HDP Özalp ilçe başkanının da bulunduğu 6 HDP'linin de gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi. Zanlıların sorguları sürerken bölgede operasyonlar da devam ediyor.

PKK kalleş yüzünü yine gösterdi

Dün meydana gelen saldırıda Özalp ilçesi Eğribelen Mahallesi’ne Vefa Sosyal Destek Grubu kapsamında yardım götüren Özalp Belediyesi ekibi köye yardım dağıtıp ilçe merkezine dönüşe geçti. Mehmetalan Mahallesi yakınlarında saat 12.00 sıralarında arkalarından yaklaşan bir araç içerisinde bulunan ve PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı gerçekleştirildi.

Yardım için araca almışlardı

Saldırıyı gerçekleştirenler kaçarken bir belediye çalışanıyla ilçe merkezine dönerken yoldan aldıkları bir sivil vatandaş olay yerinde şehit oldu. Yaralanan belediye çalışanının ise Özalp Devlet Hastanesi’nde tedavisi sürüyor.