Vanlılar koronavirüs uyarılarına rağmen sokakta ne arıyor?

Korona virüs nedeniyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanlara 'Sokağa Çıkma Yasağı' getirilmesi ve evde kalın çağrılarının sürekli yapılmasına rağmen, başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere Van'ın cadde ve

ASAYİŞ 31.03.2020 16:15:37 0
Vanlılar koronavirüs uyarılarına rağmen sokakta ne arıyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Sabahın erken saatlerinde yasağa uymayarak dışarı çıkan gençler ve 65 yaş üstü vatandaşlar ara sokak, cadde, park ve cami avluların boş zaman geçirmeye devam ediyor. Dünyayı saran korona virüs nedeniyle Türkiye'de yetkililer tarafından alınan önlemler gün geçtikçe daha da sıklaşıyor. Son olarak 65 y üstü ve özellikle kronik rahatsızlığı olan hastaların dışarıya çıkmasının yasaklanmasının ardından Van'ın hayalet şehre dönmesi bekleniyordu.

Ancak sokağa çıkma yasağı bulunmasına rağmen 65 yaş üstü yaşlılar ve evde kal çağrısına uymayan gençler sabahın erken saatlerinde kendilerine sokağa atıyor.

Bazı yaşlıların ve gençlerin dışarıya çıkma zorunluluğu olmamasına rağmen, cami avluları ile ana caddelerde ve ara sokaklarda koronavirüs kapsamında yapılan uyarıları dikkat almadan, tedbirsizce dolaşmaları adeta salgına davetiye çıkarıyor.

İşte Van Postası Gazetesi olarak "Sokağa neden çıktınız" sorusuna vatandaşların verdiği cevaplar; 65 yaş üstü maske ve eldivensiz bir vatandaş “Dışarı ilaçlarımı almak için çıktım, ilaçlarımı aldıktan sonra eve geri döneceğim.” 25 yaşlarında bir gurup genç “Evdekal kuralına normalde uyuyoruz, bugün hava sıcak diye dışarı çıktık, cadde bir tur atıp eve geri döneceğiz.

Evde canımız sıkılıyor hastalıkla ilgili ise virüs gençlere bulaşmaz, bize bir şey olmaz.” “Evde canımız sıkıldığı için dışarı çıktık, kafe, lokanta, eğlence mekanları kapalı cadde de tur atıp mahalleye geri döneceğiz, akşama kadar evde oturmakla zaman geçmiyor.” “Özel sektör çalışanı olduğum için mecbur dışarı çıkıyorum, evde kalmam için işten ayrılmam gerek, işten ayrılırsam eve ekmek götüremem yapabildikçe tedbirimizi alıyoruz, kolonya, maske ve eldiven kullanıyoruz ve sosyal mesafe kuralına uyuyoruz.

“Evde kalmamamın sebebi çalışıyoruz, iş sahipleri izin vermediği için mecbur gidip geliyoruz, çalıştığımız için dışarıda olmamız normal, bizde kurallara uyarak dışarıda kalıyoruz. İşi olmayan binlerce insan dışarıda, özellikle yaşlılarımız ve bana bir şey olmaz diyen gençlerimiz kurallara uymuyor maalesef.”