Van’da seyyarlardan zabıtaya saldırı…

Sanat Parkı ve civarında seyyar satıcılara müdahale eden İpekyolu Belediyesi Zabıta ekipleri bir grup seyyar satıcının saldırısına uğradı. Saldırıda 9 zabıta görevlisi yaralandı.

ASAYİŞ 13.07.2019 20:16:45 0
Van’da seyyarlardan zabıtaya saldırı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

    Van Merkez İpekyolu İlçesi’nde özellikle Ramazan ayından bu yana seyyar satıcılar sokak, cadde ve parklarını işgal etmiş durumda. Esnaf ve yurttaşların yoğun şikâyetleri üzerine İpekyolu Belediyesi Zabıta ekipleri bir süredir bu sorunu çözmek amacı ile söz konusu kişilere müdahale etmekte. Yurttaşların yoğun bir şekilde kullandığı bu yerlerde başta semaverde çayı satan satıcılar olmak üzere diğer seyyar satıcılar bütün uyarılara rağmen bu tutumlarını sürdürmekte.


            Bu şekilde halkın ortak yaşam alanlarının korunmaya çalışan zabıta ekipleri ne yazık ki zaman zaman saldırılara maruz kalmaktadır. En son Sanat Parkı civarında semaver çayı satan satıcılara müdahale etmek isteyen Zabıta ekipleri söz konusu kişilerin bıçak, sopa ve taşlı saldırısına uğradı. Saldırıda 9 Zabıta personeli çeşitli yerlerinden yaralanarak hastaneye kaldırıldı.


           Konuyla ilgili belediyeden yapılan açıklamada, “Yaşanan saldırıda da söz konusu kişilerin organize oldukları ve böylesi bir saldırı için önceden hazırlık yaptıkları görülmüştür. Art niyetli bir biçimde çocukları kendilerine kalkan yapan bu kişiler, adeta zabıta görevlilerini hedef göstermeye çalışmışlardır. Öldürme kastı ile gerçekleştirilen saldırı sırasında Zabıta ekipleri sadece kendilerini korumak için gerekli tedbirleri almaya çalışmıştır. Olaydan sonra yaralanan Zabıta personeline Hastanede geçmiş olsun ziyaretinde bulunan İpekyolu Belediye Başkanı Azim Yacan, yaralıların sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi aldı. Hastanede tedavi altına alınan yaralıların hayati bir tehlikelerinin bulunmuyor” denildi.