Van’da maske fırsatçısı iki eczaneye ceza

Ticaret Bakanlığına koronavirüs salgını nedeniyle koruyucu maske başta olmak üzere dezenfektan, kolonya ve bazı gıda ürünlerinin fiyatlarında fahiş miktarlarda artış yapıldığına ilişkin şikayetler üzerine yapılan denetimler sonucu

ASAYİŞ 2.04.2020 22:32:48 0
Van’da maske fırsatçısı iki eczaneye ceza
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Bakanlık il müdürlüklerince 28 Şubat-25 Mart döneminde maske, kolonya ve gıda gibi ürünlerinin fiyatlarıyla ilgili 6 bin 448 firmanın ve 13 bin 280 ürünün denetlendiğini belirterek, "Reklam Kurulunca mart ayında yapılan iki toplantı haksız fiyat artışı yaptığı tespit edilen 198 firma hakkında 10 milyon 90 bin 60 lira idari para cezası uygulanmıştır." ifadesini kullandı.

Bakan Pekcan, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle koruyucu maske başta olmak üzere dezenfektan, kolonya ve bazı gıda ürünlerinin fiyatlarında fahiş miktarlarda artış yapıldığına ilişkin kendilerine gelen başvurular üzerin Bakanlığın 81 il müdürlüğüne denetim talimatı verdiklerini ve hızlı bir şekilde gerekli adımların atıldığını bildirdi.

Bu denetim kapsamında tüm illerde bulunan satış yerlerinde denetime konu ürünlerin Ocak-Şubat 2020 alış ve satış fiyatları ile günce fiyatlarının tespit edildiğini vurgulayan Pekcan, "28 Şubat-25 Mart döneminde denetlenen 'cerrahi maske ve 3M maske çeşitleri, dezenfektan, cerrahi eldiven, el antiseptiği, kolonya ve makarna, bakliyat ve diğer gıda' gibi ürünlerin fiyatlarına yönelik olarak denetlenen firma sayısı 6 bin 448, denetlenen ürün sayısı 13 bin 280'dir. " bilgisini verdi.

VAN'DA MASKE FIRSATÇISI 2 ECZANEYE CEZA

Ticaret Bakanlığı tarafından Van’da yapılan denetimlerde iki eczanenin fahiş fiyatta maske sattıkları belirlendi. Türkiye genelinde fahiş fiyat uyguladıkları belirlenen 198 firmanın isim listesi Ticaret Bakanlığı tarafından yayınlandı. Yayınlanan listed Van’dan 2 eczanenin fahiş fiyatla maske sattıkları için ceza aldığı görüldü. Rekabet Kurulu Yaşam Eczanesi ile Sağlık Eczanesin fahiş fiyatla maske sattıkları için 10 bin 475’er lira ceza uyguladı.