Van’da bazı kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu

Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu İçişleri Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında 'Sokağa Çıkma Kısıtlamaları' ile 'Yeni Kısıtlama ve Tedbirler' kapsamında sokağa çıkma kısıtlamasına yeni istis

ASAYİŞ 10.12.2020 10:49:33 0
Van’da bazı kişiler sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada hafta içi her gün 21.00 ile 05.00 saatleri arasında, hafta sonu ise Cuma günü 21.00’den başlayarak Pazartesi günü 05.00’e kadar genel sokağa çıkma yasağı uygulanacağını duyurmuştu. Bu kapsamda Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Van genelinde tedbir amacıyla sokağa çıkma kısıtlamasına yeni istisnalar ekledi.

    Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun aldığı karar kapsamında, hafta sonları sokağa çıkma yasağının Cuma günleri saat 21.00’de başlayarak, Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapayacak ve Pazartesi günleri saat 05.00’de tamamlanacak şekilde devam edeceğini açıkladı.

    Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu hafta içerisinde ise Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasının sürdüğünü belirtti.

    Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu istisna kapsamında apartman ve sitelerin temizlik, ısınma vb. işlerini yerine getiren görevliler, apartman/ site yönetimince düzenlenen görevli olduklarına dair belgeyi ibraz etmek ve ikametleriyle görevli oldukları apartman veya sitelere gidiş geliş güzergahıyla sınırlı olmak kaydıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olduklarını açıkladı.

    Öte yandan Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yine istisna kapsamında evcil hayvan satışı yapan iş yerlerinin sahipleri ve çalışanları, iş yerlerinde bulunan hayvanların günlük bakım ve beslenmelerini yapabilmek için (satış yapmamak şartlı ile) hafta sonu 10.00-17.00 saatleri arasında işyerlerine gidip gelmeleri sırasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacakları belirtildi. Bu kişilerin muafiyetinin ikametleri ile işyeri arasındaki güzergah ile sınırlı tutulduğu açıklandı.   

    Yaptıkları işin doğası gereği iş yerleri kapalı olması gereken zaman içerisinde çalışması gereken haşere ve diğer zararlı böceklere karşı ilaçlama yapan firmalarda görevli olanlar ise bu durumu belgelemek ve sadece ilaçlama faaliyetleri için zorunlu olan güzergahlarda kalmak kaydıyla hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulduğu belirtildi.