Van’da araçlar kaldırımlara park ediyor

Van’ın özellikle İpekyolu İlçesi’nde çarşı merkezi olarak tabir edilen birçok yerde kaldırımların bir bölümüne veya kaldırımın tamamen üstüne araçların park ettiği görülüyor. Vatandaş ise denetimlerin olmadığı görüşün

ASAYİŞ 24.07.2019 10:21:00 0
Van’da araçlar kaldırımlara park ediyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van’da kent merkezindeki bazı kaldırımlar araçların oto parkı haline dönüştü. Yolun dar olduğu bölgelerde yol kenarına park edemeyen bazı araç sürücüleri, kaldırımın büyük bölümüne veya kaldırımın üstüne aracını bırakıp kayıplara karışıyor.
Yayaların yürümesi gereken kaldırımlarda araçları park etmiş vaziyette görenler ise gözlerine inanamıyor.


           Yıllardır bir türlü söz konusu sorunun giderilmediğini belirten vatandaşlar, “Van’da her zaman aynı sıkıntılar devam ediyor. Araçlar kaldırımların bir bölümüne veya tamamına park ediyor. İnsanlar yürüyemez duruma geldi. Kaldırımların işgal edilmesi hiç doğru değil. Bu şahıslara mutlaka cezalar kesilmeli. Buralarda park edilmesi çok yanlış. Hatta araçların kaldırımlara park ettiği bölgelerin hemen yanında oto parklar mevcut. 3-5 tl veremeyip kaldırımlara aracını park eden duyarsız sürücüler mutlaka cezalandırılmalı. Büyükşehir ve İpekyolu zabıtasının da bu konuda denetimlerini artırmasını istiyoruz” ifadelerini kullanıyor.


         Yaya yolu olan kaldırımlara park edilen araçlardan dolayı kaldırımları kullanamadıklarını belirten vatandaşlar, “Allah korusun yolda yürüyen birine bir araç çarpsa, kaldırımda yürümediği için yaya suçlu konumuna bile düşebilir. Oysa kaldırımlarda araç olduğundan dolayı, yayalar istemeden bile olsa yolu kullanmak zorunda kalıyor” yorumunu yapıyorlar.

   
        Öte yanda şehrin işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi’nde de kaldırım güzergahlarına yine araç parkı geleneği sürüyor. Kaldırımlarda yürüyenler, aniden önlerine park etmiş bir araç görüyorlar. Aracın park ettiği yer yol, ancak kaldırım güzergahında olduğu için yayalar yürümekte zorlanıyor. Tüm bu duyarsız sürücülerin uyarılması ve cezalandırılması gerektiği ifade ediliyor.Van Bölge Gazetesi