VAN VALİLİĞİNDEN KORONA UYARISI...!

Bir uyarı da Valilikten geldi; '65 yaş üzeri vatandaşlarımız aşılarını yaptırsın' Geçtiğimiz hafta Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 65 yaş üstü vatandaşlar için yapılan aşı uyarısından sonra bir uyarı da Van

ASAYİŞ 27.02.2021 15:55:12 0
VAN VALİLİĞİNDEN KORONA UYARISI...!
Tarih: 01.01.0001 00:00

ÇABA SARF EDENLERE TEBRİK

30 büyükşehir arasında vaka sayılarının en düşük olduğu ilin Van olduğunun belirtildiği açıklamada, emeği geçenler tebrik edildi.
Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada; “Koronavirüs salgınında ilimizde yapılan mücadele sonucunda 30 Büyükşehir içerisinde vaka sayılarının en az olduğu il olduk. Bu başarımızda başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere güvenlik güçlerimiz ve sahada salgınla mücadeleyi aralıksız yürüten görevlilerimizin emeği büyüktür. Bundan dolayı  bu mücadelede görev alan tüm çalışanlarımızı gönülden tebrik ediyoruz.” denildi.

VAN HALKINA TEŞEKKÜR

Kurallara uyan vatandaşlara da teşekkür edilen açıklamada; “Ayrıca salgınla mücadele kapsamında kurallara uyan vatandaşlarımızın da bu başarıda payı çok büyük. Van halkına da bu anlamda teşekkür ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

AŞILAMA ORANININ ARTTIRILMASI GEREKİYOR

Kısmen normalleşme sürecine yakın olunduğunun belirtildiği ve bu aşamada 65 yaş üstü vatandaşların aşılanma oranlarının arttırılması gerektiği kaydedilen açıklamada; “Artık kısmen normalleşme sürecine çok yakınız. Ancak şimdi aşılamaya büyük önem veriyoruz. Salgınla mücadeledeki başarımızın devamı için aşılama çalışmalarını da başarılı bir şekilde yürütmemiz gerekiyor. 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanması sürüyor. Bu kapsamda 65 yaş üstü aşılanma oranımız şu anda yüze 53 civarında. Bu oranı arttırmamız gerekiyor. Bu anlamda büyüklerimizin aşılarını yaptırmaları büyük önem taşıyor. MHRS, e-nabız ve 182’den alınacak randevu ile 65 yaş üstü vatandaşlarımız ilçe sağlık müdürlüğü, aile sağlık merkezleri ve sağlık kuruluşlarında aşı olabilirler. En kısa sürede normalleşme için kurallara uyalım. Hep birlikte başaracağız.” denildi.