Van'ın trafik sorunu bir türlü çözülemiyor

Gün geçtikçe artan nüfus ve çoğalan motorlu araçlardan dolayı şehirlerin trafik sorunu büyüyor. Gün geçtikçe artan nüfus ve çoğalan motorlu araçlardan dolayı şehirlerin trafik sorunu büyüyor.

ASAYİŞ 31.07.2019 18:08:50 0
Van'ın trafik sorunu bir türlü çözülemiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Bu şehirlerden bir tanesi olan Van’da yıllardır süre gelen trafik sorunu bir türlü çözüme kavuşturulamıyor. Gerek yerel yönetim gerekse de merkez hükümet bu konuda yıllardır bir adım atmış değil.

Van’ın önemli sorunlarının başında gelen ve yıllardır çözülmeyi bekleyen trafik ile park sorununa el atılmıyor. Gerek yerel yönetimler gerekse de diğer kurumlar kaldırımlara ve yol ortasına park edilen araçlar, esnafın işyerinin önünü kapatan araçlar için hiçbir önlem alınmıyor. Sorun sadece araç parkıyla da kalmıyor. Esnafında aynı şekilde kaldırım ve hatta yol işgalleri kentteki trafiği bir birine katmış durumda. İnsanların adım atacağı, araçların ise geçemediği Van’daki sokakları vatandaşa ve esnafa sorduk. Durumdan oldukça şikayetçi olan esnaf, “Araçlarını iş yerlerimizin önüne park ediyorlar. İşimizi neredeyse yapamıyoruz. Araçlar iş yerlerimizin önünü kapatıyor. Sürekli yetkili kişileri arayıp ya aracı çektiriyoruz ya da tartışmak zorunda kalıyoruz." diyor. İşte Vanlı esnafın ve vatandaşın işgal mağduriyeti...

 ÖDEMİŞ: SONUCA VARAMADIK

Van’da 30 yıldır kuaförlük yapıyor esnaflardan Gülen Ödemiş, araçların iş yerlerinin önüne park edilmesinden oldukça şikayetçi. Ödemiş, “Araçlarını iş yerlerimizin önüne park ediyorlar. Bu sıkıntıyı sadece ben değil diğer esnaf arkadaşlarımda yaşıyor. İşimizi neredeyse yapamıyoruz. Dükkanlarımızın önünde kaldırım olduğu halde kaldırımları dinlemeden çok rahat bir şekilde park yapabiliyorlar. Araçlar iş yerlerimizin önünü kapatıyor. Sürekli yetkili kişileri arayıp ya aracı çektiriyoruz ya da tartışmak zorunda kalıyoruz. Her gün aracınızı çekin burası bir iş yeri park yasak dediğimiz halde bir türlü sonuca varamadık.” Dedi.

“TÜM ESNAF DURUMDAN ŞİKAYETÇİ”

İşyerlerinin önünde durak yapılmasından da şikayetçi olan Ödemiş şunları söyledi: “İş yerimizin önünde birde durak yapılmış bu durağın burada olmaması lazım çünkü çoğu kez bu civarda kaza olayları yaşanıyor, çoğu kez ben halk mağdur olmasın diye durakta bekleyenleri gelin bizim dükkanda bekleyin diye dükkana davet ediyorum. Biz bu konuda çok şikayetçiyiz. Buradan yetkililere söylemek istediğim yolun içine kadar geçmiş olan şu iki duvarı yıkmaları ve yolu açmaları araçları kaldırımların üstüne park etmemeleri lazım. Normalde yanlış park sonucu benim bildiğim ceza kesilir veya müdahale edilir. Fakat bizim bu tarafta herhangi bir şey yapılmıyor nedenini anlamıyorum. Bu büyük bir ayıp ve bu durumdan sadece ben değil tüm esnaf şikayetçi.”

SİMİTÇİ: ÇOK MAĞDURUZ

Rasim Simitçi isimli esnafta yapılan parklardan dolayı yaşadığı sorunları anlattı. Simitçi, “Esnaf olarak bu durumdan dolayı çok mağdur oluyoruz. Bize gelen müşteriler araçlarını park edecek yer bulamıyor. Bundan dolayı çoğu zaman satış yapamıyoruz. Çok mağduruz. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu konuya biran önce el atsınlar çünkü biz söylediğimiz halde hiçbir şey yokmuş gibi tekrardan park yapıyorlar.” İfadelerini kullandı.

“DURAKLARA ARAÇ PARK EDİLİYOR”

Gizem Ödemiş isimli vatandaşta araçların otobüs durağına park etmesinden dolayı sorunlar yaşadıklarını belirtti. Ödemiş şunları söyledi: “Otobüs bekliyorum, araçlarını kaldırıma park ettikleri için durağa gelen servisler sıkıntı yaşıyor. Ayrıca bu güneşin altında dolmuş bekliyorum böyle durak mı olur. Duracak, oturacak yer yok, güneşli havalarda iş daha da zor oluyor güneşe maruz kalıyoruz. Bu durak normalde merkezi bir alanda olduğu için yoğunlukta fazla oluyor haliyle bundan dolayı vatandaşın çoğu mağdur oluyor. Yolun ortasına durak yapılır mı? Yetkililerden istediğim biran önce buraya uygun bir durak yapılması ve yolu kapatan duvarların kaldırılması lazım.”

ERDEN: HERKES DURUMDAN ŞİKAYETÇİ

Mahmut Erden isimli esnaf da, “Araçlarını dükkanlarımızın önüne park ediyorlar. Esnaf olarak çok rahatsızız, işimizi doğru dürüst yapamıyoruz. Dükkana mal geldiğinde mal indiremiyoruz. Acil bir durum olduğu zaman aracın sahibine ulaşamıyoruz. Apartman sakinleri de bu durumdan çok rahatsızlar. Belediye’nin de bu duruma artık bir el atması lazım.” Şeklinde konuştu.

ÇİÇEK: DÖNÜT ALAMIYORUZ

Cengiz Çiçek adlı esnaf bazı günler yapılan parklardan dolayı işyerleri açmakta büyük zorluklar yaşadığını söyledi. Çiçek, “İş yerleri ara sokaklarda olan esnafların en çok zorlandığı durumlardan biride bu, araçlarını iş yerlerimizin önüne park edip arkalarına bakmadan gidiyorlar. Öğlen saatlerine kadar işi yerlerimizi açamadığımız zamanlar oluyor. Ciddi bir şekilde mağduriyetimiz var. Sosyal medya üzerinden gerekli olan yetkililere başvurduk fakat herhangi bir geri dönüt alamadık.”

KAYNAK: YENİ DOĞU GAZETESİ