Van'da 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' uygulaması

İçişleri Bakanlığı tarafından, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması amacı ile “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla başlatılan kampanyanın ardından ?

ASAYİŞ 2.10.2019 23:23:42 0
Van'da 'Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz' uygulaması
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da İskele Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünde düzenlenen “Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” etkinliğine Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, İpekyolu Kaymakamı Sinan Aslan, Van Emniyet Müdürü Ali Karabağ, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, İl Jandarma Komutanlığı Personeli, Van Emniyet Müdürlüğü Personeli, Atatürk Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri katıldı.
“Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz” sloganıyla, 'Yaya Geçiti Nöbeti' farkındalık uygulamasının yapıldığı 14 ayrı noktadan biri olan Van İskele Caddesi Atatürk Anadolu Lisesi önünde Vali Bilmez tarafından araç sürücülerine bilgilendirme amaçlı hazırlanan el broşörleri verildi. 
Burada bir konuşma yapan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez; “Bugün Türkiye genelinde 81 ilde ve ilimizde de 14 noktada yaya geçitlerindeki önceliğin yayalara ait olduğuna dair bilincin oluşması için uygulama yaptık. Bu sene İçişleri Bakanlığının başlatmış olduğu kampanyayla 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' dedik ve şimdiki kampanyamız da 'yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz'. Bunun için uygulama yaptık, sürücülerimizin bu kurallara uymasını istedik, çocuklarımızla, öğrencilerimizle bunun bire bir yaya geçidinde uygulamasını yaparak, bu konuda ki farkındalığı artırmaya çalıştık. Bize bugün destek veren, burada görev alan trafik görevlilerine, emniyet yetkililerine, jandarma yetkililerine teşekkür ediyorum. İnşallah daha az kazanın olduğu, yayaların çok rahatlıkla bu hakkını kullandığı bir kent oluruz. Bu konuda bütün sürücülerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum. Bütün vatandaşlarımızın bu konuda uyarıcı olmalarını, sürücüleri bu konuda uyarmaları gerektiğine inanıyoruz ve bütün çocuklarımızın da anne babalarını araç kullanırken denetlemelerini, kurallara uymadığı zaman kırmızı düdüğü çalmalarını bekliyoruz. İlginizden dolayıda basın mensuplarına da  özellikle teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.    Haber: M. Selim Kurt

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi